Har fått önskemål om recepten på det Julgodis jag bakat!
Här kommer det 🙂
Snickerskaka
1 burk jordnötssmör (225 gram)
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 g mjölkchoklad
Värm en kastrull med socker och sirap, det ska inte koka. Rör ned vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och cornflakes. Rör ihop ordentligt.
Platta ut smeten i en form som är cirka 20 gånger 30 centimeter. Ställ in i kylskåpet. Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över smeten. Låt stå kallt en timma innan du skär upp den i lagom bitar
Rocky Road
1 paket dumlekolor
1 förpackning minimasmallows
500 gram choklad ( mörk eller ljus beroende på smak)
2 dl salta jordnötter
Klipp dumlekolorna i små bitar, smält chokladen och blanda sedan ihop den smälta chokladen med alla ingredienser.
Häll ut på ex en plåt och låt stelna.
Skär sedan i bitar!
Marknadsnougat!
125 g smör el. margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
Häll i mjölet, kakaon och florsockret i en byta och rör om.
Värm sedan smöret, strösockret och vattnet i en kastrull. Låt koka max 2 min.
Häll sedan över det varma `vattnet`i bunken och rör om.
Häll sedan över den ihop rörda smeten/degen i en plåt med bakplåtspapper!
Superenkla och JÄTTEGODA recept!
Vilka godsaker du bjuder på.Får nog göra något till nyår.Men ska det verkligen vara så mycket socker i marknadsnougaten.Vill också önska dej o dina nära kära en god jul.Är du och Totte ute åker nån gång så vet du att ni är välkomna till Lidköping när det passar.
Julkram till dej o Totte.