Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

KAN JAG, KAN DU!

Har senaste dagarna känt mig svullen och allmänt `tjock`. Ni vet när man har ägglossning eller mens och man plötsligt svullnar upp och känner sig minst 10 kg större trots att det kanske handlar om ett par!?

Vad man än bär, eller hur man än fixar sig så känner man sig fortfarande plufsig. Nån som förstår vad jag menar? 😉

Lär ju vara fler än jag som känner så vid ägglossning eller mens? Ni kan inte påstå jag är ensam, eller? 😉

 Jag kommer på mig själv ibland med att jämföra mig med den där supersnygga bruden på stranden som trots barn inte har en enda bristning. Som har långa fasta ben, perfekt kropp och perfekta bröst!

Jag tittar ner på min egen kropp och ser ett par dallriga ben, en mage som är total förstörd av alla bristningar och två tuttar som är mer som ballonger. Då talar jag inte om ballonger som nyss blivit uppblåsta, utan mer ballonger som man hittar efter ett kalas sådär 2 veckor senare. Två tomma skrynkliga påsar helt enkelt 😉

Men va tusan! Vi är fina, oavsett utseende!  Varför jämnföra sig med andra hela tiden!?

Jag är Fin och min förstörda kropp är bara minnen ifrån när dom två vackraste varelserna växte och grodde i min mage! Vi alla har inte samma gener och förutsättningar och det är något vi måste acceptera och förstå!

Jag gick upp från 58 kg till 92kg under första graviditeten. Jag hade en vän som var gravid samtidigt som gick upp totalt 6 kg på hela graviditeten. Där kan man snacka om skillnad. Oflyt för min del kanske? hihi  Det är där generna gör skillnad, och tyvärr har jag inte några långa, smala, modelliknande släktingar. Vi är mer korta och bredrumpade men jäkligt goa och snygga 😉 Mamma, gick upp massor, likt mig! Så jag skyller på henne! 😉

Skämtosido! Det är så lätt att bli blind och jag erkänner jag blir ibland blind. Blind på vad jag faktiskt åstadkommit dom sista åren!

Senaste graviditeten med Kidh gick jag upp än o mer och vågen stannade på 98,5 kg inne på förlossningen. fattar ni? Från 58kg? Galet!

Jag hade hoppats och trott att jag skulle `rasa` i vikt så fort Kidh kom till världen. Man har hört att ammar man så förvinner alla kilon hyfsat fort.

När Kidh var 6 månader gammal stod vågen verkligen still och hade så gjort i flera månader. Den stod på 86,5 kg och där vägrade den ändra sig!

Insåg att dessa kilon inte skulle försvinna av sig själv, även om det hade varit betydligt skönare. Även där jämförde jag mig med dessa kvinnor som har turen att faktiskt rasa i vikt utan att göra ett dugg!. Varför kunde det inte vara så för mig? )

Som nyårslöfte hade jag att jag skulle göra än förändring! Började fundera på hur jag skulle gå till väga för att lyckas bäst!?

Skulle jag börja gå på en diet? Träna varenda dag på gymmet eller vad skulle jag göra för att jag skulle lyckas bäst!

Jag insåg att jag aldrig skulle kunna orka hålla mig till en strikt diet. Lchf, GI, 5-2 metoden och allt vad det fanns. Det kändes som att det var lättare att misslyckas en att lyckas med det! Att träna hårt och gymma  var för mig inte möjligt! Jag var ensam med två barn, då 2,5 år gammal och 6 månader gammal. Att komma iväg så ofta jag skulle behöva var just då inte tänkbart!

Jag erkände för mig själv att jag har en aning dåligt tålamod och vill gärna se resultat fort för att orka to keep going!

För att jag snabbt skulle se resultat och minska min magsäck en smula så kickstartade jag med att faktiskt bara dricka Nutrilette drinkar i 2 veckor. På det gick jag ner 8 kilo! Nu kände jag mig motiverad till att fortsätta! Dessa 8 kilo syndes inte bara på vågen utan jag kände redan nu stor skillnad på kläderna. Jag var motiverad till tusen och tänkte att jag ska äta mat som vanligt, men minska mina portioner samt ta bort skräpmat osv.

Vid mat åt jag inte längre två portioner för att det var gott utan jag nöjde mig med en, lite mindre!. . Jag tog heller inte bort godis, och snacks helt utan hade faktiskt en gång i veckan jag åt lite!  Jag minns att jag i huvudet tänkte att jag skulle välja det nyttigare alternativet. Bara tänka klokt helt enkelt.! Jag åt inte skärpmat, och gjorde jag det kunde jag isåfall välja en kebabsallad i stället för kebab med pommes. Var jag på kalas valde jag en liten tårtbit och inte tog en stor bit samt bulle, kaka mm.

När tid fanns så åkte jag ner till gymmet och körde några pass med min kompis och tog promenader när ork och lust infann sig 😉

Jag kände sällan att jag behövde avstå något, utan jag åt godis ibland men kunde då kanske nöja mig med 10 bitar och inte en hel stor påse 😉

Jag överdrev allså varken träning eller kost utan levde på som vanligt och gjorde klokare val inom kost samt motion!

Blickar tillbaka på fotona och frågar mig själv om den tjejen på dessa foton är jag? Såg jag ut så?

Jag är stolt över vad jag åstadkommit och hur min kropp ser ut idag!

Första året gick jag ner till 68 kg och nu väger jag 62-64 kg ,pendlar beroende på tid i månaden 😉

Alla mina kärleksränder som mina barn gjort som avtryck! <3

Hur ser era magar ut? Mejla mig gärna bilder så lägger jag upp ett inlägg och bilder på massa mammamagar <3

All kärlek till dig älskade vän <3

Du är fin och vacker precis som du är!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Hej Therese .
  Tack för ett superpeppande inlägg. Tio månader efter förlossningen ser jag inte alls ut som jag vill . Självkänslan är i botten och det finns så många olika metoder att testa men jag vet att inget av det kommer passa mig och jag kommer ge upp .
  Ditt sätt att gå ner i vikt låter som något jag skulle kunna lyckas med också , det enda jag tänker på är hur du klarat av att inte småäta mellan måltiderna ? Eftersom du äter mindre portioner , blir du då inte sugen på något efter ett tag igen ? Skulle bli jättetacksam för svar .
  Ha en bra helg 🙂 kram lina

 2. michan

  Vad duktig du är, du får skriva massa tränings inlägg för snart är det dags att sätta igång….
  Vi föder på söndag så sen är deet nyttig mat och träning som gäller.
  Appropå mamma magar så är min som en basket boll 😉

 3. Kickan

  Tack för ett otroligt härligt och bra blogginlägg ! Och ja jag känner igen mig i allt det du beskriver !! Allt från hur man känner sig just vid den där perioden mitt i månaden till det här med att gå ner i vikt.
  Kram !

 4. angelica

  jag är gravid nu i vecka 16 med mitt första barn så du kan få en bild om ett par månader 🙂 hihi ..

  jag älskar din blogg och blir inspirerad av dig varje dag!

  kram på dig!<3

 5. Lisa

  Vilket bra inlägg. Slåss varje dag med min självkänsla och nu fick jag verkligen ngt att tänka på. Kramar.

 6. Jessika

  Jättebra inlägg! Tack <3
  Hoppas du får många magbilder som faktiskt visar att vi alla är olika och unika.

 7. Lotte

  Innan mitt första barn hade jag aldrig vägt ett gram över 50 kilo, gick upp 22 kilo med henne men efter 6-8 månader va jag lika smal som innan graviditeten om inte smalare. Med andra barnet gick jag upp 17 kilo och det tog liite längre att gå ner. Undra vad jag kommer gå upp nu med mitt 3e? Jag har bara gått upp 3 kilo än (vecka 18) men det ser ut att vara mer för jag tycker jag sväller åt alla håll…. Men jag tror jag kommer gå ner allt efteråt ändå för jag ska promenera dagligen vår lilla runda här ute 🙂
  Kram till dig

  http://www.lotte4.blogspot.com

 8. Lollo

  Du är en helt fantastisk kvinna och en god förebild. Älskar att du är dig själv i denna otroligt ytliga värld! Jag grämer mig ofta över mina bristningar men precis som du skriver så är dessa bristningar ingenting i jämförelse med vad jag fick. Jag fick en underbar pojke. Kroppen förändras, med all rätt! Fortsätt och vara dig själv. Du inspirerar och skapar mod! Tack för en fin blogg!

 9. Annie

  Tack för att du visar din mage! Trodde att jag var ensam om att ha en skrynkelmage efter barnafödande. Min är dock ”värre” än din + att min navel ser helt galen ut, hänger som en liten korv…suck Men men, kunde varit värre saker här i livet och jag fick ju två underbara barn! Ingen magoperation för min del…:)

 10. Sofie

  Men vilken otrolig tjej du är!! Jag är 23 år och har en liknande mage efter att jag fött ETT barn! Fast jag har nog ytterligare lite löst skinn. Känns inte alls roligt när man är så ung. Trots träning får jag nog leva med den magen. Och min anledning är nog att jag tappade i vikt alldeles för fort istället. Gick upp till 77 kg och två och rn halv månad senare vägde jag 54 kg. Jaja, nog om det. Vi har fått det finaste man kan få. Våra barn! Kram!

 11. Sofia-mamman mitt i kaoset

  Tjock eller smal, kort eller lång, mörk eller ljus… Same same. Huvudsaken är väl att man trivs i kroppen sin. Här finns det allt ett par kilon mer än jag skulle önska, hoppas att promenader och löprundor ska kunna hjälpa till att bli av med dom. Och kanske kanske att det kan hjälpa till när jag lyckas hitta musklerna så jag kan lyfta rumpan med benen i vädret.

 12. Sofia-mamman mitt i kaoset

  Tjock eller smal, kort eller lång, mörk eller ljus… Same same. Huvudsaken är väl att man trivs i kroppen sin. Här finns det allt ett par kilon mer än jag skulle önska, hoppas att promenader och löprundor ska kunna hjälpa till att bli av med dom. Och kanske kanske att det kan hjälpa till när jag lyckas hitta musklerna så jag kan lyfta rumpan med benen i vädret.

 13. jojo

  Jag blir så imponerad så det är inte klokt åt det! Jag tycker du är skitduktig, du ser helt fantastisk ut. När du står i profil så syns du knappt hahah ;D -Du har en jättefin mage, o jag älskar att du visar upp den.

  Jag har tyvärr sen i höstas gått upp 8kg, känns hemskt. Men jag skadade en fot, fick inte ner den i någon sko..kunde inte ens jobba, sen hände en massa tråkigheter som tryckte ner mig totalt..Så vad jag gör oftast en ledsen tjej, jo tröstäter suck…O nu försöker jag sluta o rycka upp mig själv. men inser att det blir väl vassen iår…men hoppas jag ska kunna få nya krafter så jag ska klara detta. Ursäkta för allt tjat om mig..men det jag vill säga är att du är min morot…Du har gått ner massor är smal o snygg o har ingen mage som hänger över ”musen”..trots att du fött två barn. haha ;D -För det där du skriver ”klarar jag det klarar du”…jag tror du är bätttre än mig där, men jag ska iaf försöka igen. =) KRAM på dig! Tack för din blogg! JAg tycker du är en helt otrolig människa. Du verkar så omtänksam, så full m kärlek o förnuftig i de ämnen du skriber om! =)

 14. Jenny

  Fina människa! Din själ är som en vacker blomma! Jag är snål på att kommentera bloggar men nu var jag tvungen. Kram på dig ❤️

 15. Anna

  Blir så imponerad av dig. Du är så Grym. Så snygg och så äkta. Älskar att följa dig. Blir så galet imponerad att du står för vem du är o klarar av att lägga upp en bild på din mage. Jag är mycket svagare o skulle aldrig vilja visa min mage efter tre graviditeter. Det borde jag våga, men tyvärr känner jag att jag inte riktigt duger som jag är. Men wow för en kvinna som dig, du är så skön. Många kramar till fin fina dig.

stats