Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

KUL ATT BÖLA FRAMFÖR DAGISPERSONALEN!

Konstigt hur det kan vara! Jag känner mig trots omständigheterna stark, eller är det bara som jag inbillar mig?

Så fort jag får en kram av någon så faller jag ihop i gråt, så fort jag ska berätta om vad som hänt och hur barnen mår så bryter jag ihop. Varför är det så? 

Imorrse när jag lämnade barnen på Förskolan gick jag åt sidan med deras personal för att tala om vad som hänt och att framförallt Kidh är väldigt känslig. Dom tittade bara på mig, gav mig en klapp på axeln så bröt jag ihop. Där och då ville jag absolut inte bryta ihop och det slutade med att mina barns fröknar kramade om mig och sade: Therese, vi alla är människor, du behöver inte be om ursäkt för att du mår dåligt..

Skäms att jag inte kunde bevara styrkan och hålla tillbaka mina känslor! 

Känner mig allmänt tom idag. En konstig och obehaglig känsla. Nästan så jag vill lyfta på luren, ringa upp Totte och få svar på några frågor för att lättare lämna allt bakom mig och få en pusch framåt i rätt riktning. Men att ringa någon som blockat ens nummer och som varken svarar på sms eller mail är väldigt svårt och det gör mig så himla besviken! Hur kan han lämna allt, och sedan ignorera att vi funnits? Varför inte vara en vuxen människa som kan ta lite ansvar? Att svara på ett par frågor, ett par frågor som gör att jag kan släppa allt lättare och gå vidare för min och barnens skull? 

Han lever, men för mig känns det som att han är död! Förstår ni vad jag menar? Han är lixom puts borta från våra liv och går inte ens att nå. Jag sörjer någon som är `borta`..

Hur kan man leva med att man först lämnar tre personer som man påstår man älskar över allt annat, för att sedan låsas som om dom aldrig funnits? 

Jag vill absolut inte ta upp kontakten igen, det skulle göra för ont och ärligt talat hur konstigt det en låter så är jag för svag för den mannen och älskar honom fortfarande. Att ta upp en regelbunden kontakt igen skulle bara sluta illa!

Men, att svara på några frågor, eller kunna prata om hur vi ska lösa dom sista räkningarna tillsammans osv är någon man som vuxen som levt i ett förhållande måste kunna ta ansvar för!? 

Vad tänker han? Tänker han överhuvudtaget? Har han någonsin älskat? Saknar han inte? Skäms han inte? 

Gör ont i hjärtat att Ellah kallat Totte Pappa i snart 1,5 år, att Kidh såg Totte som en stor trygghet och kärlek i livet och att han nu bara är puts borta. Det är jag som måste läka ihop spillrorna från deras hjärtan…

Om ändå detta var väntat ,så vi allihop kunde förberett oss på att vi skulle gå skilda vägar.

 Men att från ena dagen höra att vi gör Totte hel, och att han älskar oss till att någon dag senare göra slut? 

Hur mycket jag undrar, funderar och tänker kommer jag nog aldrig kunna få ett svar?  

Det enda jag vet är att vi lever på två helt olika plan i livet. Vi prioriterar helt olika och värdesätter inte alls samma saker!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina

  Jag håller med Sanna. Lägg inte upp fler bilder på honom/er, det gör bara mer skada än nytta och du blir kvar i det som var då. Nu blickar vi framåt mot vår och bara positiva saker! Kram vännen!

 2. sanna

  Måste bara kommentera igen, för jag är lika störd idag på hans beteende. Du gör såklart som du vill men skulle bara vilja säga, lägg inte upp fler bilder på honom på din fina blogg, nämn inte hans namn.
  Lägg upp 2 bra saker som hänt under dagen (förutom dina barn) här på bloggen. Nämn inte hans namn, han är INTE värd dina tankar eller kärlek, jättesorgligt men tyvärr sant. Kram igen.

 3. Caroline

  Vilket svek från hans sida. Fy fan.
  Håll huvudet högt – man klarar mer än man kan tro i vissa lägen.
  Stor kram

 4. sanna

  Men har han blockat ditt nummer?! Vilken loser, han är inte värd att kallas man! Beter sig som en 14-åring. Det är barn inblandade, han måste ta ansvar och inte smita undan som en tönt! Blir så arg när jag läser, han är skyldig dig och barnen en förklaring. Det är så genomelakt och egoistiskt hur han beter sig! Du kommer att träffa en fin man som uppskattar dig och dina barn, glöm honom (även om det inte är lätt) stor kram!

 5. Carina

  Enligt vad han själv skrev i din blogg så sökte han till ensam mamma ” när han var full” hur seriöst är det!? Glöm honom och gå vidare! Herre Gud han är inget att ha! Kram
  Och styrka till dej och barnen!

 6. mmmlllii

  Han är sjukt omogen och han kommer inse vilken idiot han var den dagen han fått egna barn, gått isär och skaffat någon ny som lämnat honom! Sorgligt men en sådan stark kvinna som du behöver en man inte en pojke!

  Lägg inte energi på den här pojken som förstört ditt liv, inte en utan två gånger, slösa inte tid på någon som fått dina barn att vara i känslomässig obalans! Han har svikit DINA barn och DIG! Han är inte värd dina blogguppdateringar! han är värd total tystnad! Lägg inte energi på honom mer!

  Du är bäst och du går ur starkare än någonsin tillsammans med dina barn!

 7. Johanna

  Hej Therese. Kan du inte berätta om vad som hände när Totte sa att han gjorde slut. Typ dan innan, när det väl hände. Hade du märkt nåt innan? Sa han nån orsak? Hade du det på känn? Vad var din reaktion? Kram och lycka till med allt!

 8. Alexandra

  Förstår att du fortfarande älskar Totte, trots allt, och att det gör ont nu. Men du är värd så mycket bättre. Tycker inte han beter sig som en man utan som en osäker liten pojke. Att blocka någon är ju bara så barnsligt. Tycker han borde kunna svara på de frågor som du har. Det skulle ju säkerligen underlätta för dig. Och efter det som ni gått igenom så tycker jag han är skyldig till att göra det. Å andra sidan säger ju hans beteende rätt mycket om honom också. Alltså att det kan hjälpa dig att komma vidare, just det att han beter sig så barnsligt och omoget. Men hur som helst, tillåt dig att känna det du känner. Var arg om du är det, gråt om du är ledsen osv. Och att gråta är inte att vara svag. Ärligt talat tror jag vem som helst kan förstå om du är ledsen efter de tuffa dagarna som du haft. Men du, och barnen, kommer att ta er igenom det här.

 9. Erika

  Lider med dig… Vet exakt hur du känner dig. Tycker synd om dig, fast det kanske inte är det du vill… Men jag vill bara säga att allt kommer att bli bra. Lovar!! Tyvärr tar det tid. Men det blir bra till slut. Stora kramar till dig vackra fina människa…

 10. Andrea

  Tilläggas kan ju att ja vart kär i honom i tre år. Jag är förresten naturligtvis jätteledsen för din skull, ni bodde ju trots allt ihop och levde tillsammans. Men hjärtesorgen går förhoppningsvis över med tiden.

 11. Andrea

  Jag blir tårögd när jag läser. Jag har precis också ”sagt hejdå” till mitt livs kärlek. Vi träffades för bara en vecka sen och då sa han ”vi ska ses snart igen” När jag ses skrev till honom och fråga så svarar han helt plötsligt ”att ja ska glömma han” Sen skrev jag till honom ett par sms och tjöta om att jag måste få prata med han, så till sist igår så ringde han. Så vi sa hejdå och han sa att han ”vill va med mig men kan inte” Som att om man tycker om nån så ser man inte till att prioritera att träffa personen då eller,?! Det jag vill ha sagt är att du är inte ensam

 12. Nina

  Så fruktansvärt låg av en människa att såra dig och dina barn . En sak att man vill göra slut men på ett sånt fullt sätt . Förstår att du har det tufft nu men du är en stark tjej , räcker att läsa allt du delar med dig så känner jag att du kommer går starkare än någon annan ur detta . Ta tand om dig och dina barn . / Nina

 13. Linda

  Jag förstår inte hur man kan utsätta barn för ett sådant svek? Hoppas han skäms fruktansvärt mycket! Han kunde skött seperationen så mycket bättre och självklart är du och barnen värda en förklaring!! Om man låter ett barn kalla en för pappa, då överger man inte barnet på ett par dagar för att sedan helt försvinna. Han borde ta ansvar och finnas för dina barn när det behövs. Allt annat är ett stort svek!

  Du ska inte skämmas för att du har nära till dina känslor. Jag tycker det är fint. Man förstår hur mycket du och barnen älskade Totte och det är okej att vara ledsen även om han inte är värd tårarna. Det gör ju ont att bli lämnad av någon man älskar.

  Ni tre kommer igenom detta, lyckligare och starkare!!
  Totte har visat vad han går för och visar tydligt att han inte vill ha nån kontakt med er så försök sluta tänk på varför han lämnade er, du behöver inget svar egentligen.. Fokusera på framtiden istället!

  Styrkekramar

 14. Petra

  Hej fina du! Jag vet hur det känns att ha en pojkvän som man levde ihop med, och sen flyttar hem och vägrar svara på sms,mail och blockerar ens mobilnummer utan en förklaring varför. Jag va tillsammans med en kille i 3 år och en helg skulle han hem och hälsa på sina föräldrar/släkt, och då fick jag ett sms att det va slut så han flytta hem,tog bort mig på fb och bytte nummer. Det va sista jag hörde från honom. Nu har det gått 6 månader och har inte hört något från honom än, bara att min kompis träffade på honom och han sa att skulle komma på våran bal. Tycker att det är dålig stil att vuxna människor behandlar hos tjejer såhär, bara sticker och ger inte hos en förklaring varför. Tycker så synd om dig och dina 2 underbara barn. Men jag vet att du kan vara stark, fast det är jobbigt. Jag tror på dig och att du kommer hitta en kille som ger dig äkta kärlek och som kommer göra dig och dina barn lyckliga. KRAM!

 15. s.j

  Hej Therese! Jag är en tjej på 17 år som följt dig sedan ensam mamma söker. Du var favorit mamman under den säsongen, finner inga ord över hurdan bra mamma du verkar vara. Jag blir tårögd av att läsa de du skriver, de är hemskt hur Totte kunde göra så. Ella & Kidh måste vara dem lyckligaste barnen som har en sådan fantastisk mamma som du är! Du är min förebild och jag hoppas du en dag hittar den rätta. Du har dina barn som du älskar mest av allt och som älskar dig. Jag hoppas att jag en dag blir en lika toppen mamma som du är! Kram!

 16. Sara

  Hej! Har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Åh så jag känner med dig och dina fina barn. Hur kan en vuxen ”man” bete sig så jävla illa, allra helst när det finns barn med i bilden. Det gör mig så förbannad! Vilken idiot!! Han förtjänar inte en sekund av din tid, inte ens i tanken. Förstår att det är svårt men glöm glöm glöm honom!! Det finns såå många som skulle göra precis allt och lite till för dig, du verkar vara en helt fantastisk människa och en otrolig mamma. Jag höll inte på honom ens i programmet, någonting oärligt lyser kring honom och jag tror att man måste vara en väldigt manipulativ människa som ens kan bete sig såhär. Han lär leva ensam och olycklig men du har framtiden för dig. Vet att allt kommer bli bra för sig när du lagt honom bakom dig och är redo att älska någon igen! Åh han måste ha förstört så mycket, tillit och att våga släppa en annan människa in på livet. Jag önskar dig verkligen all lycka och för honom hoppas jag att han får vad han förtjänar.. ”what goes around comes around”.. Gråt och bryt ihop.. Du kan iallafall gå med huvudet högt ifrån allt detta! ❤️ Kram

 17. Cecilia

  Hej finaste Therese!
  Det gör ont i hjärtat på mig att höra hur dåligt du och barnen mår, jag förstår att det är skitjobbigt just nu men med tiden kommer det kännas lättare<3 Jag blev lämnad av min kille och framförallt bästa vän efter 1,5år, nu har det snart gått 1 år, jag har en ny pojkvän som jag älskar över allt annat, men jag har fortfarande dagar då mitt hjärtat krossas totalt av det mitt ex gjorde. Det som hjälpte mig mest var att prata om det. Älta och överanalysera och älta ännu mer, det är min terapi. Träningen och att ta hand om mig själv har också hjälpt mycket. Precis som du så fick jag inga svar på mina frågor, och ibland kan jag också undra "Älskade han nånsin mig?" "Brydde han sig eller var det bara ett spel?". De orden som hjälpt mig mest att gå vidare kom från min pappa och han sa "Tveka aldrig på att han kan lämna utan att det krossar hans hjärta." Det fick mig att inse mitt egna värde. Jag är, precis som du, en person som ger så otroligt mycket kärlek och som älskar med hela mitt hjärta. Klandra inte dig själv för det! Du lever ditt liv och du lever det fullt ut! Det finns inte en chans att han kan lämna dig och dina underbara barn utan att bry sig. Det kanske är därför han har blockat dig? För att det är för jobbigt för honom. Jag försvarar honom inte! Det är fegt som fan och jag känner likadant mot mitt ex, men det kanske är en förklaring. Försök tänk så, att han lämnade er och nu gör det så jäkla ont i honom för att ni är världsbäst och han kommer aldrig kunna få någon bättre.

  Massa kärlek till dig och barnen! Du ska veta att du är en inspiration som orkar hålla huvudet högt och det gör inget att gråta ut! <3<3<3

 18. Therece

  Hej fina Therese!
  Du är en underbar tjej som förtjänar lycka. Det är fruktansvärt det som har hänt. Men jag lovar dig att det fina kommer snart.
  Du har 2 underbara barn som du kan vara stolt över.
  Ibland måste jävelskap komma för att man ska få något fint. Jag lovar dig att snart är det bättre.
  Du är så värdefull. Glöm aldrig det

 19. Isabel

  Herregud, fina Therese… Jag finner inga ord 🙁 Har följt dig sen ensam mamma söker och ja, som jag skrev… Det finns verkligen inga ord. Fortsätt att skriva här, vi är så många som finns med dig och i det här med dig, men det du känner och det du och barnen går igenom kan ingen som inte varit i precis samma situation förstå.

  Du förtjänar det allra bästa! Stor styrkekram!

 20. Elin

  Det gör ont i mig att veta hur ont det måste göra i dig! Det är bra att du berättar, för din omgivning, dagispersonal osv. Det blir lättare att förstå saker och ting då. Skäms inte! Du får vara svag och gråta. Det är liksom inget konstigt efter något sånt här.

  För mig är det helt omöjligt att förstå hur en vuxen människa med hjärta kan göra så. För oavsett vad som hänt är alla människor värda en förklaring.

  Många kramar till dig! Livet kommer bli bättre ♡

 21. Sofia

  Hej!

  Hur svårt, jobbigt och tråkigt det är att höra och ta in det så …. Denna killen är en player. Sorry, men hela han utstrålar det. Osäker som attan och inte seriös, det är vad jag har sett i både rutan och i hans inlägg på din sida. 🙁

  DU KAN FÅ EN SÅÅÅÅ MKT BÄTTRE KILLE!

  Försök lägga om ditt fokus på barn, vänner och familj. De som bryr sig.. Sen fattar jag att det är OTROLIGT frustrerande om han blockerat dig och vägrar svara. Men det bara förstärker bilden av vem han är.. sorry, men ett as. Ett fegt sånt. 🙁

 22. jessica

  förstår att du lider, har själv gått igenom något liknade själv för några år seda. Men för att kunna gå vidare så bör du inte lägga upp bilder osv på ert liv tillsammans. Försök o blicka framåt o inte bakåt. Jag vet med egen erfarenhet att det inte är lätt. Men försökt att inte tänka på det gamla, han sett o agerande talar för att han är inte värd dig eller dina tårar. Försök finna styrkan i dina barn o hitta på så mycket som möjligt tillsammans. Det kommer att ta tid o bygga upp ett förtroende igen men låt det ta tid. läk hela dig själv o dina barn. Du är en fantastisk person Therese o du förtjänar det bästa.

 23. Mickan

  Hej Therese!
  Jag brukar aldrig kommentera även om jag läser det du skriver väldigt ofta. Jag har inga kloka tips, inga ovärderliga komma-över-någon-lösning, det enda jag kan säga att att DU inspirerar människor.
  Ingen utom dina barn kan någonsin säga huruvida du är en bra förälder eller ej, däremot kan jag säga att den rena lyckan som lyser ur dina barns ögon vittnar om hur trygga dom är. Och det finns så vitt jag vet endast en person som är orsaken till det, och den enda är DU. DU har stått där som en klippa när deras far har varit borta, när livet har blåst och så även nu när hela familjen har blivit svikna.
  Det är så lätt att klandra sig själv för vad man gör och inte gör och om man bryter ihop eller inte bryter ihop eller precis vad som helst. Men INGEN klandrar dig eller ens höjer på ögonbrynen över att du vågar visa att det inte är så jäkla roligt i livet – allra minst när någon har påverkat dina barn!
  Du är inte bara hjärtekrossad för att någon har lämnat dig, du är givetvis så in i helskotta förbannad på hur någon har kunnat behandla dina barn på det här viset! KLART att man bryter ihop, fäller en fors av tårar och får svårt att andas när man hamnar i en situation som man absolut inte vill och inte kan göra något åt. Än mindre när du inser att du är maktlös inför att dina barn är sårade.

  Nej Therese. VACKRA människa, inifrån och ut, låt det göra ont, tillåt dig att gråta när någon ger dig beröring och försök avbryta andnöden med djupa andetag.
  DU är en sådan kämpe, förebild och exakt en sådan människa som varenda en skulle må bra av att ha i sitt liv.
  Du kastar kläderna för att visa att man är så jäkla vacker vare sig magen är slät som en babyrumpa eller mjuk och skrynklig som en ljuvlig vetedeg, du visar att man som ensamstående mamma kan bo i hus, starta företag och ge sina barn mer trygghet, värme och kärlek än många barn som bor med två föräldrar och pengar i överflöd.
  Du är, med handen på hjärtat, den största inspirationskällan jag någonsin mött. Jag är ett par år yngre än dig bara och lever ett bra liv med min sambo och våra två barn, men jag besitter inte hälften av dina fantastiska egenskaper!
  Jag önskar att jag hade mött dig i min ungdom när livet var förskräckligt, för jag är säker på att du inspirerar varenda tonåring som kämpar mot hormoner, komplex och vilsenhet, på precis samma sätt som du visar mod, styrka och att allt är möjligt bara man kämpar för mig och alla andra som läser din blogg!

  Gråt och deppa över din situation. MEN det är du som står med huvudet högt<3

 24. Magdalena

  hej Therese jag vet hur du känner och jag kan heller inte förstå hur man kan göra så som han har gjort, förstår att de är jobbigt för dig och barnen att barnen reagera så som dom gjorde gör ens hjärta så ont jag blir ledsen bara jag läser de du skriver fy stakare. De är hur svårt som helst att släppa någon man älskar. Hoppas ni kan få något annat att tänka på kram på er jag tycker du är en stark person och har fina barn.

stats