Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

LADY DAHMERS ÅSIKT SKRÄMMER MIG!

Åh jag blir så irriterad att det bubblar i hela kroppen!

Brukar sällan läsa bloggar och läser jag några så är det mina vänners. Men kom igår kväll in på Ladydahmer.

Jag höll ärligt talat på att tappa hakan. Seriöst hur kan man lära sina barn att slåss det är ok?

Hon var trött och irriterad på att hennes två barn alltid slogs med varandra och att den yngsta alltid ger sig på den stora. Till slut sa hon åt sin dotter att slå tillbaka och ge igen på lillebror!?

Så kanske det funkar i andra hem också, inte fasen vet jag. Men jag blir så arg, ledsen och frustrerad! Hur tänker hon?

Jag vet att många upplever att deras barn slåss syskonen i mellan. Men hur kan man lära att slå tillbaka är rätt? Att slåss över huvudtaget!?

Jag pratar och behandlar mina barn med respekt och kärlek och  anser att dom ska behandla varandra likadant!

Att slåss är noll tolerans här hemma, verkligen!

Varför går man inte i mellan och bryter bråket? Varför är det så viktigt att låta små barn själva ta tag i situationen? Är det inte vi vuxna som ska lära vad som är rätt och fel? Det barnet som slåss ta iväg  de och ge det en konsekvens, för att slåss är FEL!!

Att som förälder försöka bryta bråket med att säga ,nej sluta, och fortsätta tjata kanske inte räcker för många? Barnen fortsätter bråka? Men gå då i mellan, ta bort barnet och ge det en konsekvens som den inte tycker om så kommer barnet inte vilja puckla på sitt syskon något mera! (Kan ta lång tid för vissa)

Va fan.! Uppfostra barn är ett jäkla jobb, men ett jobb som man som förälder få ta!  Att be sitt barn slå tillbaka anser jag vara en lathet, ett sett att smita undan situationen!

Kan bli så upprörd över detta! Hur kan man tycka det är ok att säga åt sitt barn att ge igen? Är inte det samma sak som att säga att våld är ok?

Jag anser att våld löser inte ett skit! Ok, i vuxen ålder om man blir utsatt för något och man behöver försvara sig. Men ett litet barn ska inte behöva försvara sig mot andra barn och framför inte allt mot sina syskon!

Blir mörkrädd!

Nu fick jag spy ut mig lite galla också 😉

Ni får gärna dela era åsikter!? Tycker ni hon gör rätt som lär sina barn att slå tillbaka?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

  fruktansvärt att ha en sån tanke.
  Vad ger det för bild till barnen inflr framtiden. Att det är ok att slåss?
  Nä, håller helt och hållet med dig. Barnen ska inte slåss, och det är ens jobb som förälder att gå emellan och ge barnet konsekvenser när de gör fel.
  Sen kanske man som förälder måste välja lite hur man lägger upp att det är fel för barnet att slåss, det kanske inte räcker med att skälla och säga nej…

 2. Linnea

  Men hej Peter vilken smart fråga! Framgår det inte ganska tydligt i texten att det är noll tolerans på att slåss? Blir ett barn påpucklat så pass att det krävs försvar på förskola/skola får man väl hoppas att det finns vettig personal som kan ingripa!

 3. Peter

  Har du samma åsikt om ett barn i förskolan/skolan skulle slå ditt barn? Får ditt barn försvara sig då?

 4. M.e.

  Jag tänker så här, om man lär sitt barn att det är okej att slå tillbaka när syskon slår på en! tänk då när barnet kommer till skolan! och kanske blir slagen, då kommer troligtvis detta barn slå tillbaka! Hur ska läraren förklara att det inte är okej, om mamma eller pappa sagt att man ska göra så? Håller helt med dig, det är noll tolerans mot våld. Jag kan inte förstå hur en förälder kan överhuvudtaget säga så som lady dahmers!

 5. Ida L

  Du har helt rätt! Det är inte ok att lära barn att de ska slå tillbaka. Det kan ju bli så att om de hamnar i en konflikt när de är vuxna så kommer de att använda våld eftersom att de som barn fick lär sig att det är ok.

 6. GC

  Du har helt rätt. Våld föder våld vet väl alla. Barn ska inte läras slå tillbaka utan lära sig att lösa bråk på annat sätt.

stats