Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

MIN RESA TILL ETT SUNDARE LIV!

Det är lätt att bli blind och glömma bort vad man egentligen har åstadkommit.! 

När jag var gravid med både Ellah och Kidh otrivdes jag så fruktansvärt mycket. Jag hade ont och gick fort upp i vikt. 40 kg vs 36 kg för att vara korrekt!

Efter graviditeterna så hoppades jag att det mesta skulle rasa av mig av sig självt då många sade att amningen är som rena rama bantingen. För andra kanske det var det, men för mig hände inte ett smack!

När Kidh var 6 månader gammal hade jag endast gått ner 5 kg av alla mina extrakilon jag lade på mig under graviditeten!

Jag trivdes inte med mig själv, jag såg en helt annan person i spegeln. Att ta på sig kläder eller handla kläder fick mig att bryta ihop. Jag grät och kände mig inte alls bekväm i min egna kropp! 

Där och då, det året, den nyårsnatten lade jag som nyårslöfte att jag skulle göra något åt detta! 

Jag kunde inte direkt fortsätta må dåligt och hoppas på ett slags mirakel!

Redan dagen efter kickstartade jag med att dricka shackes i en 1,5 veckas tid. Detta gjorde jag enbart för att minska magsäcken och för att se ett snabbt resultat för att orka fortsätta kampen mot ett hälsosammare liv. 

Dessa veckor var jag SÅ hungrig, men jag stod ut och hade verkligen bestämt mig för en förändring! Vi är alla olika personer med olika personligheter och vi fungerar olika. För mig var det viktigt att först se ett snabbt resultat för att få energi och kraft att orka fortsätta. Såg jag bevis på att jag faktiskt ´kan´gå ner i vikt efter en trälig höst då inget hände så lockade detta mig till att fortsätta.

Efter 1,5 vecka med shackes började jag äta mer eller mindre som vanligt men med ett mer sundare tänk. Jag valde bort bröd till frukost och hade èn`dag i veckan jag isåfall fikade på eller åt något onyttigt. Jag minskade mina portioner och försökte motionera så ofta det gick, vilket inte var speciellt ofta då jag redan vid detta tillfälle var ensamstående med båda barnen, då 7 mån och 2,5 år gamla..

Bara genom att tänka `klokt`och `sunt`och utan olika dieter lyckades jag gå ner 30 kg. Det är lätt att man glömmer bort och jag behöver ibland påminna mig när jag klagar över mitt gäddhäng eller min dallriga rumpa att jag faktiskt gjort en otrolig resa 😉  Och trots min dallriga kropp så mår jag så otroligt mycket bättre idag än då!

PicsArt_1428012253387

Bilden till vänster visar en nyfödd Kidh i min 95 kg famn och bilden till höger väger jag 64kg .

Ser man någon skillnad? 😀

Om man räknar så ska jag egentligen väga mindre och jag är egentligen inte nere på den vikten jag var innan jag blev gravid. Men vet ni vad? Det spelar ingen roll 🙂 Jag njuter av livet och några extra kilon hit eller dit är väl en världslig sak.?  Det är den stora resan som gjorde skillnad och den är jag tacksam att jag kämpade mig igenom! 

Puss och Kram <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maggan

  Jag gick inte heller ner i vikt av amning. Hade så lite mjölk så fick äta som en galning. Tappade kilon när jag slutade amma och började träna. Tack för en inspirerande blogg. Blir så sjukt imponerad av ensamstående föräldrar.

 2. frida

  Hej! Känner så igen mig i det du skriver. Alla sa till mig att kilona skulle rasa när jag ammade, men det blev snarare tvärt om. sitter och väntar på att ett mirakel ska komma och ta med sig mina extra kilon. Har provat en del dieter men eftersom jag också vill ha resultat på en gång så tappar jag lusten när man inte märker någon skillnad. Tänkte fråga, vad var det för shackes du körde med första veckan?
  Sen vill jag passa på att säga att (trotts att jag nyligen hittat hit till din sida) så har du en mycket bra och inspirerande blogg 🙂 kram

 3. Malin C

  Blir så glad av att läsa detta, en text med sunt för ut och livsglädje! Jag vägde 95 kilo när jag födde min första bebis. Hade gått upp 21 kilo och innan det 10 i dumma sambokilon;) jag har så svårt att hitta motivation till att komma tillbaka till mina ”mindre kilon”. Jag har haft turen att tappa 16.5 kg av mig själv. Utan amning då de ej fungerade för mig.. Men nu återstår resten och DU är den som gav mig motivation till detta. Tack!! Du är en stark och fin mamma! Förebild:)

 4. Emma

  superbra jobbat av dig! Och tack för inspirationen! Har själv några graviditetskilon kvar och en son på 10 månader. Amningen är ingen mirakelkur här heller.
  Tack för en bra blogg! 🙂 Kram

 5. Martina

  Du är så fin Therese !! Och en toppen mamma , låt aldrig någon trycka ner dig och behandla dig illa .
  Du är värd allt bra i världen .

stats