Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

MINUS 22 KG PÅ ETT ÅR OCH MER BLEV DET!

Hej min vän!

Antar att det inte bara är jag som känner mig lite extra uppblåst och svullen såhär efter julledigheten?  Har på det fått massa finnar i fejjan. Rena rama tonåringen!. Antar det har med all choklad man lyckats trycka i sig? 😉

Satt för en stund sedan och tänkte tillbaka på det här årets Nyårslöfte!  Mitt löfte är att försöka ta bättre hand om mig själv! Enkelt gjort tycker ni kanske.? Men till sanningen så är jag inte speciellt bra på att ta hand om mig själv.

Kanske blir man så automtiskt som Mamma, att man inte bryr sig så mycket om sig själv längre? Jag sätter oftast andras behov framför mina egna, jag har helt och hållet slutat att rengöra min hud, naglar osv. Att gå till frissan eller strunta i städningen för att hoppa i badet osv.

Men nu ska jag faktiskt försöka mig på en förändring. Känner att all stress börjar ta ut sin rätt och jag får inte glömma att stanna upp och njuta och tänka att jag ska faktiskt orka i många år till!  Det är som Totte säger. Vad gör det om du struntar i att dammsuga och istället lägger dig i ett bad och läser en bok?. Inte precis så dammtussarna flyger iväg, dom finns där imorgon också!

För två år sedan tittade jag mig i spegeln och mådde så fruktansvärt dåligt av min egen spegelbild!  Kidh hade hunnit blivit 6 månader gammal och sedan förlossningen hade jag bara lyckats gå ner 12 kg.

12 kg tänker ni, det är ju mycket! Nej inte om man gått upp 34 kg! Galet!

Där och då bestämde jag mig för att verkligen göra något åt detta och lade som Nyårslöfte att börja träna och gå ner i vikt!

Jag startade det nya året med att bara dricka Nutrilette shackes i1,5 veckas tid. mer stod jag inte ut 😉 Fy bubblan vad det smakade äkligt och jag var så hungrig att jag höll på att dö!

Men för mig var detta den bästa starten.!  För att på riktigt komma igång behövde jag i början få snabba resultat som en morot till att fortsätta gå ner i vikt. Under dessa ca 2 veckor gick jag ner 8 kg,

Jag började sedan äta som vanligt. Ingen speciell diet eller liknande utan försökte bara undvika mjukt bröd och minska mina portioner. Varför äta två bara för det är gott? Ta lagom stor portion! Ät med förnuft!

Godis och fika tog jag inte heller bort helt, utan skulle det vara något försökte jag hålla det till max 1 dag i veckan. Ex, Lörd.

Jag fungerar som människa att tar jag bort ALLT onyttigt, ALLT gått så blir effekten tvärtom. Då vill jag ha och ha hela tiden och jag skulle snabbt tappa suget och lägga av istället!

Sen går det såklart inte lika fort att gå ner i vikt som om jag skulle sluta med allt vad godis eller fika heter eller bara äta LCHF. Men för mig är det viktigt att det ska funka för mig.

Försökte under våren att komma iväg till gymmet så ofta som jag kunde. Men med två barn på  7 mån och 2,5 år och på det precis blivit ensamstående så fick jag ta den tid som fanns.

Men ju mer månaderna gick desto mer gick jag ner i vikt. Kan inte tala om på rak arm vad som gjorde det? För jag syndade, tro mig jag hade mina dagar 😉 Men dom flesta dagarna hade jag ett jäkla anamma och jag hade verkligen bestämt mig för att jag ville trivas med min egen kropp igen!

Får väl erkänna att nyårslöftet det året lyckades jag med och det med stor bravur 😉

Gick ner 22 kg under detta år! 🙂

Här är jag gravid med Kidh

DSC08077

Bilden till vänster är jag nyförlöst och väger hela 95 kg. Bilden till höger är 1 år senare och väger då 68 kg.

page

Den HÄR bilden är tagen några veckor innan Nyår. Då jag såg mig i spegeln och gav som Nyårslöfte att dessa 85 kg skulle ner på en helt annan siffra!

DSC00086

Precis 1 år senare  tog jag detta kort. Samma byxor bara 1 år i mellan!

Under själva bantningsprocessen såg jag aldrig att jag blev mindre. Men nu när man ser tillbaka på foton så ser jag verkligen STOR skillnad!

Hur ser jag på min kropp idag? :

Jag måste erkänna och det tar emot att berätta, men min mage kommer jag alltid ha komplex för. ! På grund av att magen blev så stor under båda graviditeterna och att jag sedan gått ner så mycket i vikt så har jag som en stor lös påse med löst skinn på magen. Hatar den verkligen, det gör jag.! Trots att det kom ifrån mina fantastiska ungar <3

Hade jag haft pengar hade jag skurit bort all den överflödiga huden. För det är inte kul att varje gång man lutar sig framåt så hänger en stor degklump ner och nästan snuddar golvet. (skämdosido) Charmigt värre 😉

Annars är jag faktiskt supernöjd med min vikt och kropp. Stolt att jag faktiskt klarat denna viktresa helt på egen hand! Sen att jag ska få dallret att fasta till sig med lite träning är en annan sak. Men jag har faktiskt börjar lite här hemma med träning 😉 Lägger upp lite tips på mammaträning som man kan göra i en stressig vardag när jag får tid 🙂

Sen får man acceptera att kroppen, iallafall min kropp inte kommer se ut som innan jag fick barn. Det är lätt att man jämför sig med dom som gått upp ett par ynka kilo under graviditeten eller som inte fick en enda bristning och som trots massa graviditeter har Superwoman kropp.  Men i slutändan går det inte att jämföra anlag. Alla har olika anlag och det kan vi inte komma ifrån. Jag har alltid haft stora lår och stor rumpa, det kommer jag aldrig komma ifrån. Men barn eller utan barn 😉

Jag är vacker och det är du också, glöm inte bort det!! <3

Såhär ser jag ut idag! Min vikt ligger och gungar upp och ner mellan 62-66 kg beroende på tid i månaden (mens rena rama döden), ätit onyttigt en period osv!

Jag har slutat att stirra mig blind på vikt utan känner efter hur jag mår!

Mitt nya mål är att mäta lår, mage och rumpa för att se om min hemmaträning kommer ge nått resultat. Vilka är på? 😉

Kan jag så kan du!! <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej:) jag har en liten fråga, hade du slutat amma kidh helt när du började ”banta”? Eller natt ammade du? Min son är nu 6 månader och jag vill verkligen gå ner mina kilon nu.
  Du är fantastisk!!

 2. Kamilla

  Åh vad du är duktig som gått ner så mycket och du har en jättefin kropp precis lagom!! Jag har också gått ner i vikt och pendlar idag mellan 64-66 kg men är så missnöjd med magen stor hängig deg klump men är ändå glad att jag gått ner. Jag gillade dej massor i ensam mamma du är så naturlig ärlig och go tjej och det är kul att följa din blogg. Många kramar kamilla

 3. Rebecca

  Stort grattis till din vinst om en bättre hälsa!
  Det är som sagt inte i vikten det ligger utan i hur man mår och känner sig. Du ser verkligen strålande ut.
  Jag fick havandeskapsförgiftning med mitt första barn och fylldes med vätska så det såg ut som jag skulle spricka. Blev enormt stor och gick upp massor. Har gått ner allt och lite till men har också en bit på mitten av magen som är lite…degig på grund av många bristningar på precis det stället. Så jag böjer mig inte heller gärna då ”påsen” hänger lite mindre sexigt. Turen är väl att maken gillar just den delen på mig väldigt mycket, den är ju mjuk om inte annat.
  Hoppas du får in bra rutiner kring träning som du trivs med. Det finns ju så mycket man kan göra med sin egen kroppsvikt och hemma.
  Stort lycka till och bra kämpat!

 4. Evelina

  Du är SÅ snygg!!! 🙂
  Jag är på!! Lägg ut när vi börjar och hur! Har en tjej på 3,5 och en kille på 8 mån!
  Kram Evve

 5. Anna

  Otroligt grymt jobbat! Det är en otrolig inspiration till att läsa detta!
  Du är otroligt duktig! Lycka till med träningen!

 6. Emma

  Du är så otroligt vacker och grymt jobbat! Blir jätte inspirerad av att läsa dina inlägg, fick barn för 2 månader sedan och väger 85 kg och vet inte hur jag ska bli av dem. Det är så fint att du kan vara så öppen, tack!

 7. Emma

  Harregud vad inspirerad jag blir av detta inlägget! Jag är gravid nu och har en väldigt hög startvikt på usch, 100 kg. Nu är jag i vecka 24 och har inte gått upp någonting på grund av att jag gått hos en hälsocoach under ett års tid. Så jag tänker på vad jag äter, men efter graviditeten så planerar jag att gå ner till en mer hälsosam vikt! Detta inlägget var precis vad jag behövde läsa!

  Jag är absolut inte trött på att vara gravid, jag njuter för fullt! Jag är bara otroligt peppad på att gå ner i vikt och jag längtar så efter min lilla skrutt hihi. Kram!

 8. Emma

  Jag är på!
  Lägg ut vad vi ska göra 🙂

  Har en dotter på 2 år och en på snart 4 månader.
  Så hemmaträning får d bli!
  Måste bara ha pepp..

  När börjar vi? 🙂

 9. Ida L

  Den resa du har gjort med kropp är inspirerande. Du visar att det går att förändra sin kropp utan att följa olika dieter och liknande.

  Tycker du är stark som visar upp bilder på hur din kropp såg ut innan du startade din resa.

 10. Veronica

  Hej. Har aldrig tidigare skrivt här men följt din resa på TV3 och läst bloggen sedan dess. Jag gillar verkligen dig, du ger mig en sådan insipration i vardagen och jag hejade på Totte från dag 1. Så roligt =))
  Denna resan du gjort med din kropp är jag riktigt imponerad av. Heregud vad stark du är och vad fin du är. Jag har precis börjat min resa, är inte tjock eller så men gått upp i vikt de senaste åren och kände att en förämnding måste ske. Väger omkring 65 och har stora lår och rumpa, dom du skriver att du har, Har du tips till att få bort de? hur gjorde du?
  Kramar

 11. Anna

  Fantastiskt vacker! Du har en grym kropp! Ska precis ta tag i mina mammakilon nu. Bebis i oktober. Nu på 84 och vill ned till 64. 20 kg alltså. Du har gett mig extra motivation med dina bilder. Vet med mig att jag också kommer att ha ’dallermage’ efteråt. 😉

 12. Malin

  Du är såååå fin å såååå duktig! Älskar å läsa din blogg å du å dina ungar verkar vara underbara! Hejjar på dig med allt du tar dig för.

 13. Liisa

  Jisses vad peppad jag känner mig efter att läst detta
  Kunde se mig själv i dig innan d e så jag känner o väger nu typ efter tre barn minsta är 9,5 månader
  HUR ska jag börja??tips tack

 14. Caroline

  Wow, du är helgrym, Therese! Sjukt bra jobbat. Snacka om inspiration 🙂 Vill man så kan man!

  Kram på dig, snygging! /Freddys Carro 😉

 15. Martina Mullback

  Grymt bra att du fixat det! Å jag tror alla uppskattar att du lägger upp bilder på hur man faktiskt kan se ut efter två graviditeter. Är ju inte som att man kommer få tillbaka 18års kroppen om nån nu trodde det 😉 och jag tycker det är charmigt på sitt sätt, livet går vidare och man blir äldre och det börjar hänga både här å där 😉 tycker din bh var så fin på dom sista bilderna, vart är den ifrån? Ska bli kul å ses om en månad! Kram

 16. Ida Larsson

  Grymt jobbat Therese! Hade aldrig kunnat tro att du gjort en sådan viktresa. Alla har vi våra små skavanker som vi stör oss på, men kom ihåg att inte fokusera på det. Det är få som fött barn som har en sådan vältränad kropp som du. Du är så fin, kom ihåg det!

  /Ida

 17. Jannice

  Riktigt bra jobbat! 🙂
  Jag har exakt samma problem som dig med magen.. bara en stor skinnhög som hänger över alla byxor och som tar i golvet när jag gör plankan 😉

 18. Sandraspringernaken

  Visst är vi alla vackra! Fantastiskt budskap Therese, keep it up!
  Min sambo är PT vid Actic kompassen men driver även eget PTtjänst på sidan av. Han är i startgroparna, är utbildad och söker klienter som får hjälp till rejält reducerade priser. En liten hint bara om du skulle vilja ha hjälp utifrån att bygga ett eget träningsprogram för just dig (med eller utan gym). Sök på nymantraining på Instagram så får du veta mer. Stor kram!

 19. Anna

  Strongt av dig att lägga upp bilder, gillar också din blogg och dina ärliga inlägg om allt möjligt. Det känns ärligt och naturligt i alla fall. Inget krystat, tillgjort. Jag gick också upp mkt i vikt under gravditeten. Försöker också äta nyttigt och har gått ner mina kg, men jag kör ändå 5:2 nu för att ligga kvar på min målvikt. Känns bara så stressande att ta sig till gymmet när man har småbarn och jobbar.

  Kram & lycka till med Totte

 20. Sabina

  Blir så glad över att du vågar lägga upp bilder på dig men du ska vara så STOLT för du är sååå fin!!!! Och dina fina ungar <3
  Vilken förebild du är, gillar din blogg starkt 😀 Tack!

 21. Kristin

  Hej! Vad duktig du har varit och är! Du är jättefin!
  Jag håller just på att träna och ändra kosten för att gå ner 6 kg.

  Hoppas det löser sig med jobb för dej också…det gör det säkert ! Förstår att det måste va tufft när man inte har nån att dela ekonomin med.

  Det är kul att få följa din blogg o ditt instagram, dina fina barn och din och Tottes kärlek.

  Kram Kristin

stats