Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

MÖTE INFÖR BARNMÄSSAN OCH SVAR PÅ FRÅGOR!

Oj så skönt! Kom precis ut från en kokhett dusch och har nu hoppat i en stor t-hirt och raggsockor och satte mig precis i soffan! Barnen sover och jag tänkte svara på massa sponsormejl 🙂

Har haft möte hela eftermiddagen med förberedelser inför Barnmässan. Så sjukt mycket jobb, men oj så bra det kommer bli!

Har fått fler frågor så tänkte svara på några innan jag checkar ut 😉

Hur ser dina/era dagar ut?

Vardagarna ser oftast ut så att vi går upp på morgonen. Jag gör i ordning mig och barnen och sedan äter vi frukost. Jag lämnar dom på förskolan och åker sedan till mitt jobb. Hämtar sedan barnen efter jobbet och åker vi inte till någon vän och umgås så åker vi oftast hem. Barnen brukar leka med grannflickan och jag passar på att plocka hemma, tvätta, laga mat och allt som hör hemmet till. Efter kvällsmat blir det oftast en halvtimme till timme framför tvn med barnen. Vi kollar barnprogram och myser. Sedan borstar jag tänderna på barnen, sätter på dom pyjamas, läser saga för vardera barn och pussar sedan godnatt. När barnen somnar tar jag fram datorn och svarar på mejl, jobbar och bloggar. Vid 22 tiden brukar jag vara klar och då startar `min`egen tid. Är nattmänniska och har alltid så mycket att göra så jag somnar sällan före 1 på nätterna 😉

Tittade om på Ensam mamma söker nyss men jag undrar vart Totte är i början av programmet? Han är ju inte med när ni grillar ute och fiskar i sjön….. men sen kommer han in igen efter ett avsnitt. Vart var han?

Ja där tyckte jag tv gjorde en rejäl miss. Han var aldrig med mer än en dag på minisemestern då han var hemma i Göteborg för att gå på sin lillebrors student 🙂 Han kom tillbaka samma dag som det var val och hade tur att få vara kvar 😉

Här säger jag Hejdå till Totte som ska resa hem till Göteborg, första dagen på minisemestern <3

Jag är lite nyfiken på vad du och dina barns far har för typ av kontakt. Är barnen hos honom varannan vecka? Eller varannan helg? Vad tyckte han om att du var med i tv? Var ni ett par länge?
Barnens Pappa och jag var ett par till och från i 6 år. Med till och från menar jag att han lämnade mig första gången när Ellah var nyfödd (6veckor). Vi bodde själva och han kom några dagar i veckan för att träffa Ellah. När Ellah sedan var 6 månader gammal började hennes Pappa ångra sitt beslut och ville komma tillbaka. Jag var kär och drömde om att hålla ihop familjen. Jag ville tro att det skulle bli på riktigt denna gång. Efter ett väldigt bra halvår tillsammans tog han initiativet till att vi skulle skaffa ett barn till. Gick väl ett par månader in i graviditeten och så svajade vårt förhållande rejält igen. Vi var alldeles för olika och hade helt olika syn på livet, framtiden och prioriteringar i livet och det märktes mer och mer. Kidh föddes och jag kände att barnens pappa hade noll känslor kvar för mig. Till slut dog dom väl även ut från mitt håll också?? . Efter att ha föreslagit både det ena och det andra som att börja dejta igen, gå i parterapi osv så ville han ingenting. När Kidh var 5 månader gammal så tog han ett beslut som gjorde att jag omöjligt kunde fortsätta leva ihop. Att gå och vilja SÅ mycket med en som gett upp för länge sen funkar inte! Tror mina känslor redan var borta när han flyttade härifrån så det tuffaste med att bli ensam var anpassningen med ekonomin osv. Barnen gjorde jag redan det mesta med innan också, så där var skillnaden inte så stor 😉
Idag måste jag påstå att jag tror han mognat rejält. Han har växt till sig och tar mycket mer ansvar nu än då!
Nej, barnen är inte hos honom varannan vecka utan enbart ett dygn varannan helg. Oftast lör-Sön.! Jag och barnen och likaså Totte brukar bjuda över han hit på fika och liknande ibland. Strular det till sig någon kväll eller eftermiddag så brukar han ta dom om det funkar för honom!
Vad han tyckte om att jag var med i tv? Kan ju inte påstå att han var överförtjust i det. Men han godkände och skrev på papperna så någonstans måste han ju tyckt det var OK. ?
Vill du ha fler barn?
Hade du frågat mig för ett halvår sedan hade jag svarat JA, absolut! Men ärligt talat vet jag inte längre.  Allt beror på vad framtiden bringar med sig, såklart. Men helst vill jag inte att det ska skilja för många år mellan Ellah, Kidh och dom eventuellt kommande barnen.  Sedan har jag också sagt att jag inte vill få fler barn efter 30, och det är nästan exakt bara ett år kvar! 😉
Puss och Kram vännen!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maggan

    Tråkigt att oroligheter i ditt tidigare förhållande även verkar finnas i ditt nya förhållande. Självklart menar jag inte att det är dig det är fel på men du kanske attraherar/ attraheras av en viss typ av män?! Önskar dig lugn och trygghet. Finns såna killar därute.

  2. Elisabeth

    Nyfiken fråga: Varför inte barn efter 30 ? Var själv 33 med första och 34 med andra och ångrar inte att jag var över trettio. Då hade vi ändå varit tillsammans i 15 år.

stats