Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

ORON FÖR SINA BARN!

När jag ser Ellah leka kan jag både bli glad och lite orolig!. Hon är så fruktansvärt snäll, kärleksfull och visar alla respekt.

Vilket jag tycker är viktigt att mina barn är. Men kan ändå inte låta bli att skrämmas av det. Kommer folk utnyttja henne? Kommer folk trampa på henne?

Hon är SÅ fruktansvärt lik mig på många sett, ibland nästan skärmande,

När jag var lite var jag ingen stor talang i någon idrott. Jag kunde spela fotboll, höll på med gymnastik till mina fötter pajade, simmade, tävlade i hästhoppning mm. Men aldrig sådär WOW på något.!  Ärligt talat var jag små klumpig och vrickade alltid mina fötter. Då menar jag alltid!

Drog ut ledbanden och jag stukade till och med fötterna när jag gick barfota på gräsmattan, så illa var det. Kommer ihåg att jag alltid jämnförde mig med min bror. Han var en talang i varenda idrott han provade på och hade det otroligt lätt i skolan medans jag grät varenda matteläxa jag satt och jobbade med!

När jag ser Ellah idag så ser jag verkligen mig själv i henne. Hon är små klumpig, vrickar fötterna ofta, snubblar och lillebror som är 2 år yngre har ibland bättre motorik och smidighet i kroppen än Ellah..

Rädslan för att hon ska känna samma sak  som jag gjorde som liten! Att alltid jämföra sig med broshan. Att aldrig känna att man var tillräckligt bra på nått, varken någon sport eller i skolan.

Idag vet jag bättre, jag kanske inte var någon stor talang i skolan eller inom någon idrott men idag är jag en underbar Mamma, massa kämparglöd, försöker se positivt i det mesta och har lyckats ganska bra i livet ändå! 🙂

Men just där och då när man är liten och växer upp så är det otroligt viktigt att känna sig bra på nått! Jag kände aldrig det och det var nog det som gjorde att jag som tonåring drog mina lögner till mina föräldrar om att jag skulle sova hos vänner när jag i själva verket var ute och festade och drack alkohol alldeles för tidigt.

Som Mamma vill jag verkligen inte att nått av mina barn ska hamna där, känna den där känslan att man inte duger osv.. Men HUR ska dom förstå att dom alltid kommer duga oavsett talang eller svårigheter i skolan??

Ahh, fasen vad jag började tänka såhär på kvällen.

Kommer oron över barnen nånsin försvinna? Svårt att tro 🙂

Älskade unge, mamma och du är SÅ lika!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats