Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

SVAR PÅ FRÅGOR!

Tänkte fortsätta att svara på alla era frågor 🙂

Jag och min man ska separera. Har också två små barn i samma ålder som du. Hur har ni delat upp vårdnaden? Vad funkar bäst för barnen?

Det där tror jag är väldigt olika beroende på hur relationerna till båda föräldrarna ser ut och vad ni tror är bäst för barnen och vad som faktiskt skulle kunna fungera för er. 
Mina barn bor enbart hos sin pappa ett dygn varannan helg, och detta pågrund av olika anledningar.  Anledningar som jag väljer att inte nämna här <3
Jag tror det är vanligast att båda föräldrarna vill ha så mycket tid som möjligt med sina barn (vilket är självklart) att man kanske glömmer bort i det hela vad som faktiskt är bäst för barnen!? Funkar det för er och barnen att köra varannan vecka, och det är det ni vill så kör på det, många gör det!
Jag personligen tror kanske inte att hoppa fram och tillbaka mellan två olika hem så pass ofta är det bästa!? Jag är själv skillsmässobarn från jag var 7 år gammal och bodde varannan vecka hos min Mamma och pappa. Nu i efterhand önskar jag att jag hade vågat berätta och tala om hur jag kände. Jag kände mig förvirrad och inte hemma, trygg på det sättet som jag kunde känt? Förstår ni vad jag menar? Känslan av att packa ihop sina Kläder, läxor mm för att byta hem! Är inte ens önskat att ha ett hem??
. Hur skulle vi vuxna känna om vi behövde byta hem varannan vecka?  Jag älskar båda mina föräldrar Så innerligt mycket och därför valde jag som barn att inte säga något, i rädslan för att såra någon av dom. Men hade jag själv fått välja så hade det varit att bott hos en av föräldrarna på vardagarna och hos en varannan helg, plus lite extra i vardagen där jag vi kunde göra något tillsammans och längre tid på semestrar och lov.!  
Men detta är vad jag tror och känner och det kan ju vara tvärtom för någon annan!? Inget är rätt eller fel, se till dina barn och följ hjärtat för vad du tror dom mår bäst av.
Jag tror ni får sätta er ner och prata igenom vad ni  båda känner, tycker och vill i detta och att ni försöker prioritera det bästa för barnen <3

Frågestunden är kanske över, men undrar om du inte kan ge lite mer info om barnmässan i Örebro? När, var, hur? :)

Vad kul att du frågar! Barnmässan (Älskade Ungar) håller just nu på att förberedas för fullt och jag kommer efter Januari jobba med förberedelserna på heltid. Sitta på kontor och boka utställare, föreläsare mm 🙂
Barnmässan kommer vara sista helgen i September och det förväntas vara en stor mässa då många efterfrågat just en Mässa för föräldrar och barn i Örebro. Mitt mål är att boka in inspirerande människor som kan föreläsa och bra utställare som kan ge er det ni söker! 🙂
Hemsidan för barnmässan är snart helt klar och nästa vecka åker jag faktiskt tre dagar till Milano på affärsresa angående Barnmässan 😉 
Hur ser ditt liv ut om tio år kommer du att fortfarande vara tillsammans med Totte?
Har slutat fundera över hur mitt liv kommer se ut i framtiden och försöker njuta, jobba för mina mål och älska här och nu istället <3 
Hur är det att vara en offentlig person?
Jag ser inte mig själv som offentlig person så har inte så mycket att säga till om det 😉 Visst finns det väl både för och nackdelar, men måste vara ärlig och säga att det till mestadels bara kommit massa positivt kring det 🙂 Samarbetspartners , beröm, vänliga människor som vill ha kramar, fått massa nya vänner, roliga events att gå på och massa annat!
Det lilla negativa är att det finns några mindre harmoniska och vänliga besökare på bloggen som kan kasta lite skit, om vad vet jag inte.? Men något hittar dom alltid att elakt kommentera om!. Men när jag insett på ip adressen att det endast är två av flera tusentals besökare som säger elaka saker så försöker jag skratta bort det och tänka att dom måste själva ha väldigt sorgliga liv som bara måste göra andra illa!! 
Vill du ha barn med Totte och när ska ni ska fler barn?
På den frågan är det både ja och Nej. Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag sagt ett solklart JA. Men efter våran graviditet så skräms jag lite av att bli gravid igen. Sedan känner jag att jag inte vill att det ska skilja allt för många år mellan våra barn och Ellah och Kidh (vill samla ihop småbarnsåren).  Sen att ta ett beslut om att planera ett barn så borde man bott ihop först ett tag. Och till den punkten har vi fortfarande inte kommit till en jag och Totte. Så om det blir fler barn vet jag inte?? Totte vet jag vill ha barn, men han kan se det längre fram, då han fortfarande är ganska ung, lammkött som han är. 😉 Men längre fram vet jag inte om det finns för mig.!?  Den frågan får jag nog svara på när vi väl bor ihop 😉
När ska du och Totte flytta ihop har ni bestämt ett datum för när?
Kanske det kanske? 😉 Kan säga så mycket som att det är i rullning <3
Om du hade varit med i ensam mamma söker igen hade du då gjort ett annat val än att välja Totte?
Hur arg, trött och frustrerad jag än kan bli på Totte ibland så skulle jag aldrig valt någon annan! Totte får mitt hjärta att fortfarande slå frivolter  och jag älskar honom otroligt mycket. Vi försöker fortfarande förstå hur vi fungerar i olika situationer och det har tagit sin tid. Har nog tagit längre då vi inte bott ihop.!? Hur vi är i temperament, vad som gör oss irriterade, vad vi gillar, vad vi inte gillar osv. Det är faktiskt nu det senaste halvåret jag känner att jag vet hur Totte fungerar. Min älskling , min Skalman som är beroende av mat och sovklockan 😉 <3
När jag ser den här bilden så minns jag hans leende, hans glädje och hur fruktansvärt förälskad han var i mig <3
Puss och kram älskade vän <3
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Du verkar vara en helt underbar person och fantastisk mamma! Jag har en son på 6 år som bor varannan vecka och har pratat med honom och han trivs även fast han är lite mammig 🙂 Han kallar hemma hos mig och hos pappa säger han bara hos pappa, han har världens bästa pappa och vi är jättebra vänner och pratar i princip dagligen. Men jag håller med dig fullt ut, alla barn och relationen mellan mamma och pappa är olika och det gäller att se till sina barns bästa. Kom nu ihåg att andas mellan alla dina projekt 🙂 Trevlig kväll!

stats