Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

TILLBAKABLICK PÅ ÅR 2013!

Nu när det imorgon är Nyårsafton så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på år 2013!

Man kan sumera det som en riktig berg och dalbana med kärlek, äventyr, upplevelser  men också jobbiga och orättvisa händelser, tuffa perioder mm.

2013

Januri: Jag fyller 27 år, spenderar en vecka i Göteborg hemma hos Lisa och John och åker b.l.a på en weekenderesa till Sälen med vänner!

image

Februari:  Börjar jobba på ett nytt jobb, vilket innebar en hel del kvällstider! (jobbigt för mamma hjärtat) Får ihop extra pengar från ett jobb så jag och Ellah åker iväg på en spontan Mamma- dotter resa till Thailand och Malaysia där vi luffade runt bland olika öar i 2 veckors tid! UNDERBART!

Mars: Jag blir stolt faster för första gången till en liten Wilma som hade en jobbig start i början på sitt liv <3 Firar mysig påsk med hela släkten.  Både Kidh och Ellah är ganska så mycket sjuka hela Mars!

April: Jag gick på olika intervjuer angående ansökan till Ensam mamma söker. Det blir officellt att jag blir en av dom 5 mammorna som får spela in en Kontaktannons film. Trodde inte i min vildaste fantasi att det ar sant!  Spenderar mycket tid tillsammans med vännen Maria Som också är ensamstående! Hade några jobbiga dagar med ångest och hjärnspöken över ekonomin. (men det har man jämt som ensamstående) Barnens Pappa börjar att ha dom varannan vecka. Ett rent helvete för mammahjärtat!

Maj: Min lilla Pappa fyller 50 år. Hipp hipp hurra! Återgår till mitt somriga jobb på familjens företag Stora holmen (turistanläggning) Det blir klart att jag blir en av dom tre mammorna som får spendera min sommar i Nya ensam mamma söker. Tv inspelningen började direkt med 1 veckas castingturne där jag förutom fick träffa killarna som hade sökt till mig utan fick även chansen att lära känna dom andra mammorna. I slutet av Maj spenderar jag och barnen en helg i sthlm där Vinjettinspelningen ägde rum. SÅ spännande och kul!

DSC07930

826f1060c56211e2a96422000a1fbc12_7

Juni: Ellah fyller 4 år och Kidh fyller 2 år! Älskade vännen Samuels 1 års dag sedan bortgången 🙁 Vi firar Midsommar med hela tjocka släkten ute id våran sommarstuga vid sjön <3  Hade inte många lediga dagar från videokameran då inspelningen av Nya ensam mamma söker dragit igång på riktigt! Får uppleva massor av resor och upplevelser och lära känna sidor hos mig själv som jag inte visste fanns. Börjar även pirra lite i min mage av lite förälskelse 😉

image

0af6cd16d2a511e2bf3222000a1fd299_7

DSC08036

Juli: Fortsättningen av inspelningen fortsätter! Nu börjades riktiga känslor växa <3 Jag hade blivit förälskad. Vilken härlig känsla, men dock SÅ otäck! Att bli sårad var inget jag ville uppleva igen. Vem vill det?  Vi spenderade en vecka utomlands där jag även framför hela svenska folket den 15 Juli berättade min kärlek till Totte . Vi fortsatte att träffas även efter inspelningarna var slut!   Jag jobbar ikapp det jag inte kunde jobba när jag var ledig för inspelning! Barnen spenderar 2 veckor hos sin pappa. Galet vilken saknad!

Augusti:  Jag jobbade och spenderade sedan flera lediga dagar med resor runt om i Sverige med Totte och barnen. Jag Levde på lyckorus och jag kunde inte minnas sist någon fick mig att må så sjukt bra! Att känna sig behövd och älskad var något jag hade saknat enormt i flera år! <3  Nyförälskade o lärde fortfarande känna varandras olika sidor!  Fasters lilla prinsessa döps och barnen återgår till dagis sent i Augusti efter en hel sommar av ledighet!

IMG_4270

6

September: Lär mig leva med distansförhållande, vilket jag upplevde vara en rejäl prövning! Vilket för mig var jobbigare en jag kunde tro! Jag får en ny anställning på en förskola där jag trivs SÅ humla bra! Inga mer jobbkvällar och mycket tid till mina barn. Barnen har återgått till att bo hos mig på heltid då varannan vecka prövningen inte funkade bra för barnen! Spenderar en helg i Sthlm med Madde och My och går på Blog Awards galan och sedan har vi sovkalas hos Magdalena Graaf <3

Oktober: Det blir en hel del pendlande för oss mellan Örebro och Göteborg på helgerna. Fortfarande inget fan av distansförhållandet 😉 Jag och Totte känner på en rejäl prövotid med alla avsnitt som rullas på tvn, alla media och framförallt att hålla förhållandet hemligt. Det tärde en hel del på oss och det fick oss att börja må halvdåligt och småtjafsa om småsaker! Att behöva hålla sig instängd varje gång man sågs tog ut sin rätt!   Totte spenderar dock en hel vecka här i Örebro i samband med en sjukskrivning. Underbar känsla. Familjefeeling!     En Ullaredstrip med min mamma, moster och vän för att inhandla julklappar hinns med!

November: Firar bästa vännen Lisa som fyller 30 år. Det i galet 80 tals tema 🙂   Händer en grej som jag ej vill nämna just nu men som jag inte ens önskar min värsta fiende ska behöva vara med om 🙁  Även yttligare en tung sorg för hjärtat händer, även detta kan jag inte säga just nu i respekt för annan behörig person.   Totte har kommit in otroligt bra i familjen och det känns som han funnits hos oss jämt <3

December: Mycket julpyssel, julbakning osv eftersom jag älskar julen, lakaså barnen 😉 En helg på Lisebergs julmarknad, mysig weekend i sthlm, helt underbar Julafton och mellandagar! En fantastisk månad som flygit förbi alldeles för fort!  Jag och Totte börjar prata närmare angående hans flytt hit till Örebro från Göteborg. Men vi känner båda två att han inte är redo för en flytt än. Jobbigt för mig, extremt jobbigt som vill ha min familj hel hela tiden. Men jag har levt detta liv i flera år. Kan jag ens begära att Totte som är 25 år som  levt singel mesta del av sitt liv, aldrig bott ihop med en tjej som på bara 5 månader blir kallad Pappa och tar ett enormt ansvar gentemot barnen. Hur kan han vara redo på under endast 6 månader att flytta från sin lilla trygga värld med sin lägenhet, jobb, vänner osv  hit till Örebro? Gå direkt från ensamt singelliv till familjelivet BUMS! Kan tänka mig det skrämmer han en del. Även om han älskar oss alla tre oerhört mycket! Vi har bestämt att ge det mer tid. Speciellt då vi endast fått setts öppet under 1 månad! Tid är vad vi behöver! Kärleken är vi säkra på <3

Nu ser jag fram emot ett nytt år och nya upplevelser!

En flytt för oss blir det nog garanterat, Men när och hur det blir får tiden utvisa! Nytt jobb för mig ska sökas då mitt vikariat går ut i slutet av Januari! Barnen ska fylla 3 och 5 år, en Sälenresa ska göras och förmodligen fler resor långa som korta!  Jag ska lära mig ta bättre hand om mig själv och sluta stressa och tro jag är en superwomen. Som ensam mamma är man van att ha många bollar i luften och jag börjar nu efter 2 års tid känna tröttheten komma ikapp än!

Med kärlek från nära och kära kommer man långt! <3

All kärlek till dig och GOTT NYTT ÅR!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida L

  Härligt att läsa om ditt år. Hoppas de tråkighet du har drabbats av löser sig!

  Gott Nytt År till dig, Totte och barnen!

 2. Anna

  Måste bara säga att du verkar vara en så klok o go tjej tror ni gör helt rätt stressa inte på något,som du säger kärleken har ni, ta det lugnt så att ni hinner komma ikapp det har varit så myckrt runt er nu i höst o efter programmet all lycka till er Kram Anna

 3. Amanda

  hej Therese!! gillar verkligen din blogg.
  har en fråga, vem är denna Samuel du snackar om? fattar att han har gått bort och detta beklagar jag mycket. men vilken relation hade ni? vad hände med honom? förstår om det är jobbitg att prata om men frågar man inte får man inga svar!
  du verkar vara en grym mamma och verkligen älskar dina barn över allt annat! sånt uppskattas! lycka till med kärleken och hoppas du svarar på min fråga!

stats