Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

VALDE FEL KILLE? KÄR I PH JOCKE? ??

Älskar att vakna upp på Lördagar och känna ett lugn.!

Jag och Kidh sov till 9 idag medans Ellah hoppade upp redan kl 7 för att se barnprogram och dansa till Pidde Pannkaka. Är så glad att Pidde kommer att komma till oss under barnmässan. Ungar älskar honom!

Idag ska barnen springa `Majaloppet`ett barnlopp som är på Stora Holmen. Dom är taggade och laddade till tänderna och har frågat ett flertal gånger om man verkligen får med sig en medalj hem 🙂

Tänkte försöka mig på att svara på fler av era frågor nu när jag ändå sitter och njuter av en kopp kaffe!

Hej, jag har några frågor:

1. Vad tycker du är läskigt?  Jag tycker det är läskigt att bada i hav eller sjöar där jag inte ser botten 🙂 

2. Vad har varit det roligaste du gjort idag? Idag? Det måste vara att barnen gav mig ryggmassage i morse  🙂 Eller att jag vaknade av ett väldigt glatt sms 😉

3. Kan du inte göra ett inlägg där du visar några rum och hur ni bor? Absolut kan jag göra det. Tanken är efter många önskemål att göra ett videoinlägg i veckan där ni får följa oss här hemma i vardagen, när vi är ute på roligheter och annat. Det är dock tiden som hindrar mig lite…

4. Favoritfilm/serie: Oj vad svårt. Jag älskar kriminalare. Älskar svenskt, typ Johan falk, Wallander, Beck osv 😉 

5. Om du vann en miljon, vad skulle du göra?

Om jag vann så mycket pengar skulle jag köpa en ny bil och investera i mitt drömhus.

6.Vart köper du mest dina kläder? Favorit märke? Blir nog mest på dom klassiska butikerna som Hm, Gina tricot, osv. Jag lägger sällan pengar på kläder till mig själv.

7.Har du någon fobi? Mörker och sjöar.

8. När började du sminka dig? Vilken ålder?

Jag började sminka mig när jag började högstadiet, 13 år gammal i 7an. Men det var enbart med mascara.

9. Är du romantisk av dig? Jag är en riktig romantiker. Jag tror dock trots efter krossat hjärta att någon gång kommer nån att uppskatta det lilla extra jag ger av mig själv i en relation.  Jag är inte rädd för att älska och jag gör gärna det där lilla extra i en relation. Överraskar, små lappar, mycket närhet osv….
10.Har du en bra relation till dina syskon?

Ja det har jag! Dock tror jag att jag och min bror inte skulle umgåtts så mycket som vi gör om vi ìnte`vore syskon.? För vi är väldigt olika som personer 😉 

Skulle du kunna göra göra frågestunden i en video? Det ska jag försöka göra! 

Hej Therese!
Du verkar vara väldigt klok och ärlig därför frågar jag dig 🙂 jag har svårt att trivas i min kropp. Jag har gått upp en del i vikt senaste tiden och känner inte igen mig själv längre. Jag har ett extremt sockerberoende som jag inte vet Hur jag ska bli av med. Klarar att vara utan socker Max en dag innan det blir panik. Det är Som en drog. Egentligen är det mat överhuvudtaget jag är beroende av. Hur ska jag göra för att bli av med mitt beroende och leva sundare? Jag kommer inte våga visa mig i bikini i sommar om jag inte gör något av mitt problem snarast. Jag mår riktigt dåligt över det. Tack på förhand <3 du har en mycket härlig blogg!

Hej underbara du! För det första. Mår du så dåligt över din kropp så måste du bestämma dig! Jag vet av erfarenhet att det är extremt jobbigt, men är det inte jobbigare att gå runt och må så dåligt över din kropp som du gör, än att hålla ut ett par veckor tills sockerberoendet försvunnit??

Vilken kamp är den viktigaste? 

Det enda jag kan säga för att du ska lyckas är att du ,enbart du måste göra det för din skull och det är du som måste göra jobbet och ingen annan!  Socker är en drog, och man är/blir beroende!

För att jag skulle bli av med mitt sockerberoende och minska magsäcken (kunde äta massor utan att bli mätt) så var jag benhård. Jag skulle bara lyckas!  I 1,5 vecka körde jag enbart på Nutrillette drinkar och på den tiden gick jag ner 8 kg, mitt sockerberoende försvann och körde sedan efter dessa veckor på vanlig mat men i en betydligt mindre mängd mat och mindre portion. 2 år senare är jag nu 30 kg lättare!!

Kan jag så kan du! Enda tipset. DU måste bestämma dig, hur jobbigt det än är. Det som fick mig att verkligen orka hålla ut och kämpa var att jag mådde betydligt sämre i den kroppen jag befann mig i!! Lycka till <3

PicsArt_1428012253387

Hej jag undrar hur du håller dig i form. Tränar du någonting i dagsläget? Kram

Jag kan säga som så att jag lyckas väll hålla vikten någorlunda i takt. Går jag upp ett par kg i vikt någon vecka pågrund av onyttigheter ser jag till att gå ner dom igen veckan efter för att inte hamna i dåliga vanor igen. Om kroppen är speciellt vältränad kan ju diskuteras 😉 Tid till träning är svår att få till. Folk som säger att träning hinner man alltid med. Då undrar jag om den personen lever ensam med barn på heltid, ett stort hus att ta hand om och allt som hör till , driver eget företag och driver en av sveriges största bloggar? Isåfall, kan den personen gärna lära mig och visa mig vart jag kan plocka den tiden 😉 Jag försöker ta dom tillfällena jag får, men det ges inte så ofta som det skulle behövas för att forma denna slappa kropp 🙂

Har du nån gång ångrat att du inte valde killen som du valde bort då du valde totte?

Man kan inte ångra ett val som hjärtat gör!. Visst kanske den andre killen (Kristofer) var mer mogen och hade samma drömmar som jag hade? Men, nu var det Totte jag kände mest för och det valet ångrar jag inte. Jag kan inte välja någon annan bara för att , trots att inte dom `riktiga`känslorna inte fanns där.  Hur rättvist hade det varit mot både Kristofer och mig? 

Kvantitet eller kvalitet när du köper kläder både åt barnen och åt dig ? Både och faktiskt. Jag anser att vanliga kläder växer barnen ur så fort att jag inte gärna vill lägga dyra pengar på kläder som ändå inte kan användas speciellt länge? Men ytterkläder lägger jag gärna lite extra pengar för att få bättre kvalité. 

Om du fick drömma hur ser då ditt liv ut om 5 år ?  Om fem år!? Oj då är Ellah nästan 11 år gammal. Skräms lite åt tanken 😉 Då bor jag och barnen i ett hus vi köpt en bit ut på landet, kanske har jag sprungit in i Mr Right och vi har fler barn i hemmet? Företaget (Barnmässan) utvecklas och går framåt och jag har möjlighet att åka ner till Afrika under vintern för att hjälpa till på ett Barnhem där vi från Barnmässan skänker pengar. 🙂

Din vän Jocke (från pH ?) Är det nån som du skulle kunna falla för ?

Jocke och jag är lika galna, spontana och energifyllda båda två. Vi har otroligt skoj tillsammans, men vi är enbart vänner och kommer inte bli något annat. (Finns inte sådana känslor från någons håll). Jag gillar honom skarpt och jag är glad att vi sprang på varandra i livet och att vi lyckats blivit så bra vänner på så kort tid. Vänner är otroligt betydelsefullt <3

sid 11167507_10153288865158707_273103899_o

Vilka är dina allra bästa vänner hur länge har du känt dem och vilka kvalitéer uppskattar du mest hos dina vänner?

Jag är tacksam som har så många fina vänner runt omkring mig, både nya men också gamla vänner. Någon sån där `bästis`det har jag inte utan jag har fler vänner som jag står lika nära så jag får väll säga att jag har bästisar 😉

Vi är ett tjejgäng som känt varandra från vi var ca 15 år, en del i gänget har känt varandra längre. Vi har hållt ihop sedan dess och trots att vi alla är utspridda lite runt om i landet och har våra egna familjer och relationer och inte kan ses så ofta som vi vill så vet vi att vi finns där för varandra i vått och torrt. När vi ses är det dom jag berättar allt för och dom kommer alltid vara en del av mitt liv, alltid!! Med dom slipper man känna pressen över dåligt samvete att man inte hinner höra av sig eller ses så ofta som vi vill. Det är riktiga och äkta vänner som inte kräver något utan vi finns där för varandra helt enkelt! Kommer ihåg när vi var yngre och inte hade barn. Jag kunde sova i veckor hemma hos `Monika`vi höll om varandra på nätterna, pratade skrattade och grät tillsammans och vi alla i gänget åkte ofta runt på roadtrips på somrarna och vintrarna. OJ, vilka minnen vi har delat med varandra och vilka resor vi gjort <3

vänner för alltid

Har också en barndomsvän som var min absolut bästa vän från vi var nyfödda i princip tills vi blev 16 år , vi  fick då olika intressen och gled ifrån varandra. Men än idag, trots att hon bor i Falun och jag här och det kan gå år innan vi ses så är hon så himla betydelsefull för mig. Var på hennes bröllop för några somrar sedan och höll ett tal till henne vilket fick mig att bryta ut i gråt. Vilka minnen vi har tillsammans. Som små var vi aldrig ifrån varandra och hon var alltid med min familj på semestrar och jag med henne <3 Hon är en sådan vän som alltid kommer vara viktig för mig och som jag alltid kommer ha kontakt med på ett eller annat sätt.

Kan intw nämna alla vid namn för det finns så många fina och älskvärda vänner i mitt liv som ställer upp i vått och torrt. Jag tror dom vet själva vilka dom är!? <3

Sedan har jag en hel del vänner jag stött på sista åren som har tagit en stor plats i mitt hjärta.. 

Är så glad och tacksam åt alla vänner som finns in mitt liv. Men jag har ständigt dåligt samvete över att tiden inte räcker till att ses och höras så ofta som jag vill med dom <3  Antar att jag inet är ensam??

Hej först vill jag bara säga att jag älskar att läsa din blogg och du verkar vara en sån härlig mamma. Sen har jag lite frågor också. De är: Vad heter du och dina barn i mellannamn? Kim Ellah Joline och Kim Kidh Vincent heter dom <3

Vad har dina barn för personligheter? Ellah är lillgammal, klok och otroligt kärleksfull unge. Hon är mån om allt och alla och ger ibland lite för mycket av säg själv för att vänner och folk runt om ska ha det bra <3 Hon är min absolut bäste vän och vi delar allt tillsammans. Hon har ett stort intresse för att räkna och bokstäver och är gnska lik mig när det kommer till klumpighet 😉 Hon vrickar ofta fötterna eller snubblar.

Hon tror gott om alla människor tills dom isåfall visar motsatsen.  Hon tycker om när det händer saker omkring säg och vill helst inte `bara`vara hemma. Hon vill leka med kompisar eller åka med mig på äventyr 😉  Hon är ganska `dålig`på att leka själv förutom på morgonen. Ser henne sällan uppe på sitt rum med dom hundratals leksaker som ligger där.

Kidh är Sveriges svar på charmör. Alla som träffat honom lyckas bli lika förälskade allihop. Han älskar att pussla, pyssla och kolla på film. Han är min mysherre som mer än gärna kommer och kryper upp hos mig och ville gosa. Han är som mig och är morgontrött medans Ellah är extremt morgonpigg. Han har kommit i en fas där han känner sig både stor och liten. Ena stunden `gnäller`han när han pratar och är väldigt bra på att spela ut sin syster för att få sin vilja igenom på att spela `liten`.  Nästa stund vill han gärna hänga på Ellahs tempo och vill vara lika stor och ska göra samma saker som hon 🙂

Spelar gärna lite allanballan när han är övertrött 😉

Vad har du varit i för länder?  Finland, Danmark, Island, Polen, Italien, Grekland, Spanien, Thailand, Malaysia, Usa, Egypten och säkert ett par fler som jag inte kommer på nu!
Tack så jätte mycket för en väldigt härlig blogg.

Tack för att ni finns <3 Nu ska jag och barnen bege oss ut i solskenet!

Puss och Kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. V

    Hej!

    Jag brukar läsa din blogg och tycker om frågor & svar – på det sättet lär man känna dig lite 🙂

    Förstår också att det är roligt med video – men då hoppas jag att du också textar. Du har nog några döva läsare som inte skulle kunna höra vad du säger. Bara en tanke 🙂

    Ha det bra!

stats