Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

TÄNK OM SJUKDOMEN DRABBAT MIG? DEN JÄVLA CANCERN!

En klump av oro smuger sig på i min kropp när jag öppnar brevet och jag faller ihop i gråt!

Som ni vet och har jag både besökt och legat på sjukhuset en del i höst. Första gången var mina värden väldigt dåliga och dom satte mig på dropp och kunde i stort sett inte ge mig något besked om varför jag var dålig. I två veckor fick jag varken behålla mat eller vatten och jag mådde fruktansvärt dåligt. Efter ett återbesök på vårdcentralen så trodde läkaren att jag helt enkelt hade gått in i väggen och att man kropp nu kraftigt sagt ifrån! Fick magkatarrs medicin utskrivet och order om att lugna ner mitt tempo.

Har sedan hamnat på sjukhuset vid 2 andra tillfällen, med låga värden, en cysta som sprack och annat som gjort att jag fått spendera något dygn med dropp och medicin. Men det som upprepat sig vid dessa tillfällen på sjukhuset är mina provresultat! Mina blodplättar på första sjukhusbesöket var onormalt låga och dom har nu sett att dom bara blir lägre och lägre.  När läkaren berättade hur det låg till och att hon oroades för proverna och skulle därför skicka en remiss för att få reda på orsaken till mina dåliga värden ,så fick jag en klump i magen. 

Jag är van att sjukvården i Sverige oftast inte agerar ,så när dom väl gör det och så där hastigt dessutom så blir man rädd.! Dum som jag är satte jag mig ner och googlade på mina symtom när jag kom hem och jag kände hur rädslan för det värsta började krypa på!

Har försökt att ignorera bort det och tänkt att jag är knäpp som tänker i dom banorna tills jag idag fick brev på Posten. Då, precis då när jag öppnade posten och läste att jag ska in för att ta benmärgsprov uppenbarades mina rädslor för det värsta. Även läkaren verkar tro det är Cancer jag har, iallefall så det känns med sån remiss i handen 🙁

Jag bröt ihop, jag grät, jag kände hur det klumpades i magen och jag kände mig fullständigt livrädd!

Ska jag vara glad för att jag så snabbt blir skickad till sjukhuset eller borde jag vara rädd? Jag är både glad och livrädd!!!

Min trötthet, min onda kropp och mina dåliga värden kanske har en orsak, en dödlig sjukdom?

Vill inte tänka, vill inte fundera, vill bara krypa ner hos mina älskade ungar och somna tätt, tätt intill och ignorera verkligheten för en stund!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Tänker på dej och hoppas av hela mitt hjärta att det inte ska vara något allvarligt <3 Läser din blogg varje dag och tycker du och dina barn verkar vara så fina alla tre..Stora kramar till dej!!

 2. Helen

  Tänker på dig, men detta klarar du galant! Visst känns det jobbigt för dig men med nära o kära kommer det gå bra! Massor av styrkekramar till dig fina Therese!

 3. Zandra

  Jag läser ditt inlägg om provet du ska göra oxh jag ryser till i kroppen, jag håller verkligen alla tummar och tår för att provet inte visar något

 4. natalisworld

  Tänk inte så – man börjar ju ofta att utesluta det värsta så att säga. Jag har haft ont i huvudet i flera månder och fick göra en hjärnröntgen just för att utesluta att det var en tumör….men det är spänningshuvudvärk jag har !! Massa lycka till nu <3

 5. Vickan

  Åh, vad jag har tänkt på dig inatt. Det känns som att du är en vän, fastän kag aldrig träffat dig. Hoppas så att det inte är något allvarligt och att allt skall gå väl. <3

 6. Ida

  Usch vad jobbigt, styrkekramar till dig. Jag har haft många inom närmsta familj som har haft cancer och det är hemskt att behöva genomgå, men det finns hopp. Min pappa överlevde fast han först sades vara dödsdömd. Sen vill jag stilla din oro lite, benmärgsprov behöver inte innebära att det är just cancer de letar efter. De kan söka efter blodbrist och andra blodsjukdomar. Så försök att inte ta ut det värsta i förskott även om det nog är svårt.

  Håller tummarna för att allt ska gå bra!

  Kram

 7. Anna

  Vet av egen erfarenhet lite av vad du går igenom nu, det är det vidrigaste ever att ta prover o vänta på besked. Tänker på dig, stackars dig❤️ Håller alla tummar o tår för att det inte ska vara c, utan bara nån sketen vitaminbrist.

 8. Linda

  Hej!
  Första gången jag skriver till dig och jag vill bara skicka en stor varm styrkekram till!! Jag förstår den ångest du måste känna och visst tänker man det värsta men jag håller mina tummar för att det inte är något allvarligt men att läkarna får bukt med vad som orsakar dina dåliga värden.

  Cancerhelvetet drabbar oss alla och har drabbat mig enormt, den förbannade helvetssjukdomen tog min mamma…åååh jag hoppas verkligen inte du är drabbad! Usch f

 9. Hanna

  Har själv tagit ryggmärgsprov när jag var lite yngre då dom hade nån tanke om leukemi, så känner igen mig. Mina prover var bra och ingen jävla cancer.
  Skickar en massa styrkekramar och lite jävlaranamma till typ den gladaste människan jag mött! Det är klart du klarar dig igenom det här, du verkar ha finfina människor runt omkring dig och typ världens goaste barn (med delad förstaplats med mina egna såklart ;))
  Ta hand om dig, det här fixar du !!

 10. Sara

  Krya på dig Therese
  du har två väldigt fina bra och totte där du kan hitta din styrka att kämpa. Allt den du skriver på bloggen dom är jobbigt klarar du av att hantera det är för att du är så stark .jag läser din blogg och får änumer lust att kämpa med det Jag vill hade jag inte funnit den styrkan i din blogg så hade jag haft mycket svårare för att kämpa. Jag finner inga ord det är bara så sjukt. Håller allt som går att hålla för dig. Många styrke kramar ☺☺

 11. Jojo

  Jag blir så ledsen för din skull. Det får verkligen inte vara något av ondo. Jag håller tummar o tår för dig. Stor kram <3

 12. Maria

  håller tummarna för dig! Vet hur det känns jag gjorde lite tester för ganska precis ett år sen och fy väntan på resultaten var hemsk. Och när läkaren ringde upp för att ge ett resultat trodde jag att jag skulle svimma där jag stod var som att man hamnade i något djupt hål för stunden.

  Kram på dig du ska se att detta fixar du!

 13. Emma

  Fina fina Therese! Jag tänker på dig varje dag, hoppas verkligen det inte är något fel. Får tårar i ögonen av ditt inlägg, jag känner verkligen med dig och din oro!
  Massa pussar och kramar! ❤️

 14. Kristina

  usch! massa styrka till dej, och hoppas på det bästa! <3 Själv hade jag godartad granuloma pyogenicum (nybildande av blodkärl som växer snabbt och blöder utav h-lvete! om de går sönder) bara ett par månader efter att andra dottern föddes! Du må tro man tänkte en hel del även om den visade sig vara god. går ständigt med oron att mer ska dyka upp bara för man en gång haft, och speciellt för min farfar hade cancer.. även om han fick det först vid 60 års ålder och leved e15 år till efter det. Jag hoppas verkligen på det bästa för dej, och dina barn! du är sån stark inspiration och den ända av alla "ensamma mammor" som berör mig. Keep up!! å massa massa kamar igen! <3 / litenhimmel på IG

stats