Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

HATAR DET SÅ FUCKING MYCKET!

Den här veckan är inte som andra veckor! Huset ekar tomt, jag saknar att det skär i kroppen. Mina ungar är inte hemma!

Då jag jobbar hela veckan och Ellah var inbokad på fotbollsskola fick dom stanna kvar ytligare fyra dagar hos sin Pappa. Jag hann träffa dom en snabbis igår och så hann jag se Ellahs hela fotbollspass i eftermiddags <3

Det är tufft att famna om sina barn, dom klänger fast som iglar och dom säger att dom vill följa med mig hem 🙁 Det gör ont! Jag vill bara ta upp dom, bära med dom till bilen och säga precis det jag känner. Att jag aldrig vill vara utan dom. Att dom ska vara här, där dom känner sig som tryggast!

Dom far inte illa hos sin Pappa och dom har det ´bra´ där. Men känslan av att dom vill vara `hemma` och jag måste säga nej är så sjukt jobbigt!

Jag anser inte att ett barn måste fara illa fysiskt för att dom ska känna att ett par dagar hos ena föräldern räcker.!!

När mina föräldrar skilde sig, jag var då sex år gammal ,fick jag och min bror bo varannan vecka hos våra föräldrar. Båda har alltid tagit ansvar och funnits där jämt. Men ändå, nu när jag ser tillbaka på allt så skulle jag velat bo hos en förälder i veckorna och hos den andre varannan helg, samt lov, semestrar och sånt. Jag tyckte det var extremt jobbigt att flytta fram och tillbaka, med olika rutiner, jag kände mig inte alltid `hemma`.

Jag valde att inte säga något, för jag ville inte såra någon av mina föräldrar. För jag älskade båda lika mycket och älskar dom fortfarande vilkorlöst. Men jag tror att dom skulle ta det som om jag älskade den andre föräldern mindre om jag faktiskt sa som jag kände!??

Då jag vet vad jag själv kände så känner jag att det är viktigt att lyssna på mina barn. Jätteviktigt! Nu har dom inte samma relation till oss båda föräldrar som jag hade, vilket jag känner att då är det en o viktigare att jag ställer upp för vad dom känner, tycker och tänker!!

Men? I slutändan? Kan jag göra så jäkla mycket då? Trots att jag står upp för vad jag innerligt tror är bäst för barnen, vad jag ser dom känner och tycker så kan jag bara stå och se på!!

Hatar så innerligt att allt blivit såhär! Att behöva dela på det finaste man har. Från dagen jag blev gravid har jag älskat er så det gjort ont! Att ha funnits där hela tiden för er, tagit ett ansvar som förälder med allt vad det innebär, vakna nätter, uppfostra, göda er, trösta, kramas, vara en trygg punkt, Möten, doktorn, vabbat, tandläkaren mm, så känner jag en frustration i kroppen att nu när den andre börjat ta en smula ansvar som förälder sådär 5 år senare så ska jag klappa med händerna och förmodligen fira Jul utan mina barn, deras födelsedagar, Midsommar och andra speciella tillfällen då dom alltid varit hos mig. En så otroligt viktig del hos mig som jag i framtiden kanske måste dela på. Varannat år? Var fan fanns du när jag ringde varenda dag i över 1 års tid och bad dig träffa barnen?

Hur jobbigt det än skulle varit för mig så hade barnen själva velat så hade jag känt en helt annan sak. Nu känns de som om jag gör detta mot deras vilja och det, de må ni tro gör så fucking ont!!!

Har bara en sådan dag där jag känner mig för att lägga mig på soffan och aldrig resa mig igen!!

Tack för att du finns och lyssnar på mitt babbel! <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Hej!!! Jag vet exakt hur du har det!!! Jag och min före detta har 2 barn och den stora tjejen bor hos mig och min nya heltid utom varannan helg när jag jobbar då är hon hos sin pappa…medans lillebror bor hos oss varannan vecka….usch jag känner likadant att jag bara vill ta med honom hem när jag ser han på dagis…men tyvärr har man ju inte rätten till det…sen samtidigt vet jag hur viktigt det är att ha kontakt med båda föräldrarna eftersom jag själv levt utan min pappa sen jag va 7 år….vill absolut inte att mina barn oxå ska leva så!!!

 2. Bullermamman

  Tycker du är fantastisk som är så öppen och ärlig. Du säger sådant som många andra känner, men inte riktigt vågar säga.
  Ellah & Kid är garanterat världens lyckligaste barn som har dig till mamma! Kramar <3

 3. Therese

  Åh va jag lider med dig!
  Vet precis vad du pratar om. Jag önskar bara att jag lyssnat på min 14 åriga dotter tidigare. Och haft henne hos mig mer från början.
  Trodde jag gjorde det rätta när jag ville få deras relation att fungera.
  Nu har vi precis avslutat en omgång på BUP. Och jag vet inte om förstår vad han gör mot henne. Fördelen nu är att jag, min man och dottern pratar om allt.
  Så jag förstår verkligen din känsla och är stolt (kanske fel ordval, men kom inte på nåt bättre) att du verkligen lyssnar på dina barn.
  Om det inte blir bättre så försök orka gå vidare med det. Önskar att jag gjort det.
  Kramar

 4. Jenny E

  Blir så tagen av det du skriver. När min son var 11 år skiljde vi oss jag och hans pappa. Hans pappa är själv skilsmässobarn så han sa att vår son ska bo hos en av oss. Att hatta fram och tillbaka är egoistiskt av oss vuxna bara. Vår son har bott hos mig och varit hos sin pappa varannan helg, detta har funkat toppen. Vår son är trygg med detta och vi är trygga med detta. Hans pappa säger att såklart vill han ha honom mer men han vill inte att pojken ska ha känslan av ”vart bor jag”. Idag är vår grabb 17år och bor lite här och där, mest hos mig men är hos sin pappa när det är något jippo som han vill vara med på i det närliggande samhället. Vi är ALLA nöjda och bästa vänner för att vi har lyssnat på vårat barn. Kram till alla.

 5. Elin

  Förstår precis all smärta, har det lika själv:(. Man vill bara åka och hämta det finaste man har och tala om att man aldrig mer ska överge dom, för det är ju det man känner att man gör ÖVERGER de bästa man har, som man vill ha nära varje sekund. Tänker varje dag jag gråter mig till sömns att det kommer kännas lättare, men jag vet inte om det någonsin kommer göra det. Styrkekramar

 6. Jannice

  Usch vad jag lider med dig! Jag och min man bodde ifrån varandra under några månader för några år sedan och då skulle vi ha barnen varannan vecka.
  Det funkade bra men eftersom vi fortfarande var halvt tillsammans så träffade jag barnen nästan varje dag ändå så det gick ingen större nöd på mig. Jag hoppas att vi aldrig slipper dela på barnen, någonsin!
  Kram till dig ♥

 7. Gunilla

  Känner igen mig i det du skriver att inte få ha barnen hela tiden. Mina barn är nu vuxna o det har gått bra för dem båda. Självständiga o trygga barn.. Men det var svårt att inte få vara med dem hela tiden. Hoppas att allt går bra för er!

stats