Från Nya Ensam Mamma söker i Tv3 till min vardag

SVAR PÅ FRÅGOR!

Halloj snygging! Tänkte ta mig tid att svara på era frågor som kommit in!

För det första vill jag tala om att jag läser varenda mail jag får in och dom flesta berör mig till tårar. Ni är helt underbara och ni har visat sådant stort stöd och omsorg att jag blir helt tagen. TACK <3 Tiden att svara på alla mail hinns tyvärr inte med just nu. Men jag lovar att  jag läser och att jag ska försöka få tiden att räcka till!

Har du och Totte haft kontakt sedan han lämnade dig igen? Hur har barnen tagit det? Hade du det på känn eller kom det som en chock? Hur la han fram det? Eller drog han bara? Skulle du ge honom ytterligare en chans om han ville komma tillbaka? Styrkekramar

 Nej vi har inte haft någon kontakt mer än på ett sms där han betalt den sista gemensamma räkningen. 

Barnen har såklart tagit det hårt. Kidh är nog den som mår mest dåligt över detta. Han sover dåligt på nätterna, blivit arg, ledsen, har ont i bröstet osv. Dock börjar han dom senaste dagarna gå mot den `glada`och lyckliga killen igen <3 Ellah saknar, pratar och gråter för att sedan skratta och vara lycklig. Hon kan säga att hon saknar Totte jättemycket, men att  hon inte vill träffa honom just nu. Hon skulle bara gråta och vilja att han skulle stanna kvar hos oss säger hon. Den ungen är klok. Dock önskar hon gärna att Totte vore en del av hennes liv och kom när hon fyllde år, att han kunde skicka brev, ringa henne  osv.

Hur Totte valde att göra slut tycker jag är lite för personligt och detaljerat att gå in på. Men, JA det kom som en chock för mig även om jag känt att han känts lite layback sista veckorna…

Hur mycket mitt hjärta än skulle vilja säga JA på den frågan så är det ett stort NEJ! Jag skulle aldrig någonsin ta tillbaka honom. Jag älskar honom, men det är alldeles för förstört och jag har insett att jag är värd SÅ mycket mer än vad han gav mig.

Hur kommer det sig att Totte skriver på instagram att han skulle betala för en del av dina utgifter som tex. telefon, bil osv? Men att han tvingades att betala för sina själv? Och varför skulle han betala exakt lika mycket när det var dina barn? Ok att dela på hyran men att betala deras försäkringar osv? Vart är deras pappa kan man ju undra? Betalar han ingenting? Och hur ska du klara din ekonomi ensam nu om Totte var tvungen att betala hälften för att det skulle gå ihop?

Herregud, detta gör mig ärligt talat upprörd! Varför ens skriva om en sådan sak på instagram?

 Hurvida Totte väljer att vrida om sanningen för att få mer stöttningar eller likes i detta är upp till honom.  Men såhär såg det ut:    

Han betalade sin mobil och sin bilförsäkring själv, vilket jag också gjorde. Men antar att det inte lät lika bra att berätta det? Jag betalade bilförsäkring, mobil, min a-kasse kostnad och barnens försäkring samt la undan till deras sparkonto på mitt privatkonto.

På vårat gemensamma konto betalade vi våra räkningar, mat och gemensamma utgifter.  Ja, vi betalade också tillsammans 2000 kr till ett billån jag har och det bestämde vi gemensamt att göra då Totte lägger undan över 10:000 varje månad till sig själv och sitt huslån.  Dom extra pengarna vi lade undan till oss vardera köpte jag möbler hem till oss för att `han` skulle känna att grejerna och hemmet var lika mycket hans och inte mina, medans han valde att lägga pengarna på sig själv, krogen, kläder osv! Så om du försöker få det till att Totte försörjt mig vet  du ingenting om sanningen! Jag har klarat mig i flera år ènsam` och  kommer så fortsätta att  göra det 🙂 

Hur känner du Joakim Köhler som varit med i Paradise Hotell?

Känner och känner kan jag väl inte påstå. Men han är nära vän till Evelina som också var med i Paradis hotell och vi  två är vänner. Hon bor här i Örebro hon också 🙂

Min fråga till dig är, söker du efter en ny livskamrat fortfarande? Och isåfall letar du? Tex på dating sidor, på stan eller något liknande. Hur ska din dröm man vara till settet? Många kramar till dig!

Hej,, Nä det gör jag verkligen inte. Jag hade en dröm om ett till barn, att gifta mig och köpa ett hus tillsammans med den jag älskar. Dessa drömmar har jag lagt åt sidan. Blir det så, så blir det annars så lever jag lyckligt ändå, bara på ett annat sätt än vad jag sätt framför mig.!

Min dröm man ska visa tillit, respekt och ömsesidig kärlek. Han ska vara ´mogen´ .  Att kunna ge och ta i ett förhållande är så himla viktigt! Han ska vilja finnas vid min sida vid både lätta och svåra situationer. Någon som uppskattar tid med familjen och vänner och som vill bygga sin framtid tillsammans som familj. Sen om han har humor, snygg kropp och ett fint utseende är detta bara bonus. Men dom förstnämda är det viktigaste!

Var det enbart Tottes beslut att göra slut eller var du delaktig i det?

Ja, detta var enbart hans beslut!

Var hittar du all din stryka och glädje?

I barnen, helt klart! Dom ger mig så himla mycket att leva och vara glad för. Jag har en fantastisk familj som alltid finns vid min sida. Ljuvliga vänner som jag inte skulle klara mig utan. Ett eget företag jag vill driva i hamn. Vissa dagar när jag känner ångesten trycka över bröstet och jag bara helst av allt vill ligga kvar i sängen så försöker jag skingra tankarna till det fina i mitt liv. Jag har SÅ mycket att vara lycklig över och det tänker jag vara!

Vad ville du bli när du var liten?
Hur såg dina betyg ut när du gick ut nian?
Vilken kamera använder du när du fotar?,(bilderna är FANTASTISKA)
Sminkar du dig varje dag?
Hade du sett EMS innan du var med?
Land du vill åka till?

När jag var liten ville jag bli Delfinskötare, jobba med barn eller bli som Oprah Winfrey (hjälpa folk som har det svårt).

När jag gick ut nian hade jag VG och MVG i Idrott, hemkunskap, Bild, Slöjd, Kemi och fysik. Resterande hade jag G i. Hade svårt för Mattematik och hatar det än idag 🙂

Jag använder både Olympus och en Canon. 🙂 Kan visa er någon dag!

Är jag bara hemma eller ska till mataffären eller liknande har jag inte smink. Ska jag däremot umgås med folk, gå ut på stan eller liknande så har jag alltid smink. Känner mig sjuk annars 😉 (Dock inte på sommaren) .

Jag tror jag sett på varenda säsong av Ensam mamma söker 🙂

Skulle vilja åka till Mexico eller Kenya..

Min fråga är om du ångrar att du var med i EMS? Har barnen kontakt med sin pappa? Är det samma pappa?

Jag ångrar absolut inte att jag varit med i EMS. Det har bara kommit positivt ur det 🙂 (Utöver krossat hjärta).

Ja, barnen har kontakt med sin Pappa och bor där varannan helg. JA, det är samma pappa till båda barnen 🙂

Hej! Har läst din blogg ett tag nu och jag är lite nyfiken på din blodsjukdom du nämnt ett par gånger. Jag vet inte om du skrivit namnet på sjukdomen tidigare men frågar här. Vad har din blodsjukdom för namn?
Jag har själv en ovanlig blodsjukdom därav min fråga  🙂

ITP heter den:

Vid ITP, immunologisk trombocytopeni, är en ovanlig blodsjukdom där kroppens immunförsvar förstör trombocyterna i blodet. I och med att du får ett lågt antal trombocyter (blodplättar) så får du lättare blödningar och det tar även längre tid innan en blödning stoppas.

Orsaker till ITP kan bero på flera olika sjukdomar så som leukemi, hiv, hepatit eller autoimmuna sjukdomar så som inflammatorisk tarmsjukdom. Därav träffar jag fortfarande läkare var 6e månad för att ta nya prover och se utvecklingen i detta!

Sedan har det kommit in massor frågor angående Tottes och min separation. Jag känner i respekt mot honom så vill jag inte gå in i detalj på vad som hänt och inte hänt mellan oss. Det är alldeles för privat och jag känner att jag tjänar ingenting på att kasta skit på Totte offentligt. Jag skulle kunna gå igenom hela vårat förhållande och älta saker som har hänt men har valt att lägga allt bakom mig och blicka framåt!

Totte har valt att lämna mig och det finns inget som kan förändra det och då spelar det ingen roll egentligen vad som hänt! En dag kommer jag nog vakna upp och tacka honom för att han valde att lämna mig!  😉

Jag hoppas verkligen att han lär sig våga älska fullt ut någon gång och hoppas från djupet av mitt hjärta att han finner lycka. För hur mycket än han må  ha gjort mig ìlla` så har han ett fint hjärta och mycket av hans sårande och omogna beteende och ignorans handlar inte om hat utan om rädsla.!

Hoppas ni fick några kloka svar på era frågor 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maggan

  Ha ha om man är missnöjd med ekonomin så sätter man väl sig vid köksbordet och diskuterar det alternativt tar hjälp av kommunens budgetrådgivare för att få opartisk hjälp. Suck vad tröttsamt att fjanta på instagram.

  Hursom. Du är på rätt väg och jag är glad för att läsa det. 🙂

 2. Linda

  Du har verkligen bästa inställningen tycker jag. Skit i Totte! Vilken bra funtad person bryr sig om hur ni delade upp hushållsekonomin? Skulle det han skrivit på sitt Instagram ursäkta hans beteende? Nej verkligen inte! Han blir bara än mer pinsam. Tycker han gör klokast i att lägga locket på.
  Lägg inte mer av din dyrbara tid på att skriva om Totte, han är inte värd det!!! Jag tycker det är jättekul att följa din och barnens vardag. Ni är så fina och jag önskar er allt gott! Allt kommer bli bra, det har jag på känn 🙂 Du utstrålar styrka och det lyser om dig trots allt det jobbiga du gått igenom.

  Kram på dig

 3. Maria

  Hej!Tack för en bra blogg!Undrar var du har köpt din snygga svarta skidjacka och vad det är för märke på den?Kram

 4. Emma

  Han skrev på instagram att han gav dig 12000 kr i månaden som skulle gå till allt gemensamt men även till dina privata saker som mobil, lån, barnens försäkringar osv. och att ni sedan hade 3000 kr var att roa er för men att han för de 3000 kr han fick kvar skulle betala sin mobil, lån osv. medan han hjälpte till att betala dina sådana räkningar och du kunde roa dig för sina 3000 kr. Så ja det lät faktiskt på honom som att han försörjde dig och barnen :/ men jag antar att det inte var så eftersom att du ju klarade dig innan han bodde där och han inte bodde där så länge. Undrade bara för att han sa att ni la 12000 kr var vilket är lika med 24000 kr. Och om du efter att ha lagt 12000 kr hade 3000 kr kvar och dessutom fick hjälp av honom med dina egna saker så undrade jag hur det ska gå ihop då det blir ca 15000 kr.

stats